Ingen ångest över ångan

Det skrevs en artikel i gårdagens VK angående ångpannan på NUS som måste bytas ut relativt snart. Detta beslut påverkar framför allt min arbetsplats men även till en viss mån hela operationscentrum. I själva verket att byta ut ångpannan är det första viktiga steget av en större ombyggnad i vår avdelning som kommer att påbörja ungefär februari 2011. Det kommer att kosta väldigt mycket för Västerbotten men verksamheten kan inte utföra dess huvuduppgift utan en ny källa ånga för att rengöra och sterilisera instrument och gods som används i operation och andra vårdingrepp. 

Det finns en arbetsgrupp på vår avdelning som består av två arbetskamrater, vår chef och några "högre" chefer som är ansvariga för operationscentrum.  De jobbar nu stenhårt med byggnadsritningar och planeringen för att se till att avdelningsombyggnaden sker som smidigt och klokt som möjligt.

Förra veckan åkte arbetsgruppen runt omkring i Sverige på studiebesök vid andra sjukhus med syftet av att hitta bra idéer och få lite råd inför den kommande ombyggnaden. Idag skall den där arbetsgruppen upplysa vi andra under vår veckovisa arbetsträff. De kommer att visa bilder, berätta för oss allt de hittills har räknat ut och även lyssna på våra synpunkter på avdelningsrenovationen. Vad spännande!

Jag är vanligtvis inte särskilt förtjust i möten men för en gångs skull ser jag fram emot det här mötet!

3 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.