Marja

Den långa resan.

Prejad igen!

Hur många personer kan cykla i bredd på en normalbred cykelbana?

Jag mötte tre unga män, som trodde att svaret var tre män + en tant. Men de hade fel, tanten blev prejad IGEN.

Jag mötte alltså tre fullvuxna män cyklandes i bredd på en rak cykelbana med 100% sikt. Jag förväntade mig att den som cyklade längst ut på min sida skulle sakta in och lägga sig bakom de andra. Men det gjorde han inte, utan cyklade på i god fart och pratade och skrattade med de andra två. För att undvika en krock, blev jag i sista stund tvungen att styra ut på gräsmattan.
Va’ f*n, skrek jag. Tror ni de hörde?

Är jag en osynlig liten tant? Eller en oviktig liten tant? Det verkar vara mitt öde att bli prejad av cykelvägen.

Okej, nu lugnar vi ner oss och lyssnar på Eva Cassidy som sjunger så vackert Fields of Gold. En av de finaste låtar jag känner till.

Ha en bra måndagskväll <3

10 kommentarer

  1. Anne-Marie Mäkelä

    Kanske en stor ”stingpinne” skulle vara på sin plats? Kanske med något vasst längst ut?! Nej, nu var jag väl elak mot de stackars prejarna…..En stingpinne på vardera sidan kanske?

  2. Sus

    Bra att du röt till och hoppas att de hörde.

    Jag försöker lära mig att använda ringklockan lite mer än vad mitt ganska försynta jag tycker är lämpligt 😉 Annonsera att ”här kommer jag och jag väntar mig att ni flyttar på er…” (fast de borde fatta det själva)
    Det verkar som om det behövs oftare än man skulle önska och jag känner mig ibland ohövlig :(, men det har effekt och så ler jag varmt när jag cyklar förbi.

    Tycker barnvagnar i bredd o ivrigt pratande föräldrar i andra tankar är ganska vanligt. Fast de hinner knappast flytta på sig o jag plingar sällan där.

  3. Marja Granqvist

    Svar till Sus (2010-06-08 17:46)
    Jag använder ringklockan ogenerat när jag kommer bakifrån, men när man möter personer känns det lite tokigt att ringa… de borde ju se mig,tycker jag.
    Kram

  4. Maria Lundmark Hällsten

    Jag känner igen det där fast jag cyklar aldrig själv, däremot går jag ju väldigt ofta. Men jag är en tjurskalle och jag viker icket en tum om dom kommer i bredd, dom får allt vackert styra undan och gör dom inte det så tror jag att det är dom som råkar värst ut, jag står nog kvar på mina fötter 🙂

  5. Marja Granqvist

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2010-06-08 21:19)
    När de cyklar på gågatan inne i stan brukar jag inte vika undan, men det är lite riskabelt att krocka med en man i full fart… Nästa gång ska jag använda ringklockan.

  6. Helena Nilsson Springare

    Men så jäkla oförskämt!! Nä, du får skaffa en monstertruck eller nåt.. haha.. eller en fyrhjulig cykel som tar upp MASSOR med plats samtidigt som du zickzackar med över cykelbanan när du ser cykelligister igen *skrattar*

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.