Marja

Den långa resan.

Två layouter.

Här kommer mina layouter.

Först den med Tant Gerda, som jag är mycket nöjd med själv. Den kom ju "rätt i tiden" för mig och blir det första bidraget till mitt eget album.
Kravet var ett eller flera kort i svart-vitt eller sepia, en spets och en metalldekoration. Jag gick och köpte ett papper som skulle passa, spetsen är den jag köpt på Myrorna och metallsaken är ett lås och en nyckel, som fjärilen till höger flyger i väg med.

Vi fick en presentpåse vid registeringen och i den fanns ett vintageark med tryckta gamla postkort och fjärilar. Jag klippte ut ett av korten, stack in det under fotografierna och skrev “Hälsningar från Marja” på det. Fjärilarna har jag klippt ut och satt fast med dubbelhäftande kuddar, så att de står ut lite från pappret.

Några detaljbilder.

Kravet på nästa layout var bara att det skulle finnas ett rim i titeln. Jag använde helt enkelt “Grönt är skönt” och gjorde ett grönt alster.

 
Pappret är mönstrat i vänsterkanten. Här använde jag också material som fanns i presentpåsen, ett grönt glänsande metallnät, som jag klippte till och vita blommor, som jag gjorde lite mer levande med stämpelfärg. Samma fjärilar som i föregående layout.

Den här layouten är verkligen enkel, men juryn tycktes gilla den. Motiveringen till vinsten innehöll bl.a. orden “riktig sommarkänsla, som alla längtar till”. Jag skulle tro att minst 50% av sommarkänslan finns i fotografierna. De är tagna av en proffsfotograf för ca 15 år sedan.
Jag har fler foton tagna vid samma tillfälle, så jag ska göra en layout till mitt eget album också.

Nu ska jag i väg på fotvård, så i kväll blir det rödlackade tånaglar.

Ha en skön måndag <3

6 kommentarer

  1. Sus

    Så underbara… efter att ha läst din berättelse blir jag väldigt rörd av den första – naturligtvis. Jag förstår att du är nöjd med den…så underbart att kunna uttrycka sig på detta sätt. ”Ibland säger en bild mer än ord”, det här blev som ett fantastiskt komplement till din berättelse…

    Tack!

  2. Babs

    Jag blir helt mållös, så himla vackert!!!!
    Du borde ha fått pris för Tant Gerda också, som du skriver ligger den helt rätt i tiden.
    Hon ser den säkert där uppifrån och ler lite grand.
    Kram

  3. Marja Granqvist

    Svar till Babs (2010-05-24 16:46)
    Jag fick ju andra priset för Tant Gerda (och första priset för Johanna i gröngräset).
    Jag tror nog att Tant Gerda fått hälsningen från mig.
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.