Lita på moderater….?

Lita på vad moderater gör jag långt ifrån alltid. Det betyder dock inte att jag inte har stort förtroende för enskilda moderater, men nu vet jag inte längre, om jag ens kan ha det.

Moderaten Jan Nilsson från Vännäsby skriver i ett blogginlägg, som vanligt med några humoristiska ordvändningar, om årets första cykeltur. En obekväm sadel fick honom att besöka en av våra cykelaffärer, d.v.s. den i Vännäs.

Om det besöket skriver han bl.a.

"På ena stället stod en handbyggd cyklarnas Ferrari. Den var lätt som en fjäder, men priset vägde tungt. Styret gick loss på 6000 och helheten kring 120 000."

Den köpte han inte men i stället en sadel för 200 och därmed hade han sparat 119 800, som också blev rubriken på hans inlägg.

När vi i dag passerade cykelaffären ifråga, tyckte jag att det fanns goda skäl att gå in och titta på den fina cykeln. Problemet var att den inte fanns där och hade heller aldrig gjort det enligt ägarparet, som dock mycket väl minns besöket från Jan Nilsson.

Gissa om jag kände mig dum! Skrattar åt mig själv, som är så lättlurad, gör jag samtidigt. Å andra sidan kan jag mycket väl tänka mig att det finns cyklar för 120 000. Inför Vännäsdagarna kanske det fanns något företag som bara ville visa upp en sådan dyrgrip.

Vem vet, den mannen kanske rent av en dag kommer att lura mig att rösta på Moderaterna.

 

3 kommentarer

  1. Jan Nilsson

    För att vara en tidigare kommunaltjänsteman med utredningsvana handlar du ibland obegripligt snabbt och på riktigt lösa boliner.
    Du kommer att få be mig om ursäkt här på bloggen. Jag tog faktiskt illa upp att bli anklagad för lögn när det är precis som jag skriver i bloggen. Man kan fundera på hur långt din anklagelse hunnit och hur du ska nå alla med din rättelse.
    Jag besökte båda våra cykelaffärer (!)och vacklade mellan cykel och sadel. Först besökte jag den du var inne på och sedan kom jag ihåg den andra (vilket du uppenbarligen inte gjorde)där jag också såg och provlyfte den imponerande cykeln.
    Jag vet inte vad som upprör mig mest. Att du tror att jag är så urbota dum att jag skulle ljuga i bloggen och om en sådan sak, eller att du skriver detta innan du ringt och kollat saken med mig.
    Du har nog inte känt dig dum färdigt. Jag förväntar mig en välfriserad och välväxt Kungspudel i bloggen….

    Tur att vi inte är i USA nu. Då hade jag kanske stämt dig på ett belopp som motsvarar en sån där cykel. *ler med en aning blandade känslor*

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.