MC-hjulet

Drevet på bakhjulet samt bromstrumman.

Jag förstår att hundratals av mina läsare inte kunnat sova i natt utan i stället legat vakna och grubblat över vad jag har för fel på mitt MC-bakhjul. Här kommer en förklaring.

Ett stort glapp har uppstått mellan drevet och bromstrumman. Glappet syns vid den svaga röda pilen. Drevet sitter fastskruvat på fem bultar, som naturligtvis är ordentligt åtdragna.

Här syns glappets storlek mycket bättre.

Vid den röda markeringen ser man ett tomt mellanrum, som är orsaken till glappet. Under markeringen syns en slags låsring. Om där hade suttit fyra-fem till av samma slag, skulle glappet upphöra. Där kan dock ingenting ha suttit som sedan bara ramlat bort.

Det kommer verkligen att bli spännande senare i dag att få höra vad MC-verkstaden kommer att säga om problemet. Men vem vet, kanske har någon MC-kunnig person innan dess gett mig en förklaring via en kommentar till detta inlägg.

2 kommentarer

  1. Peggy Sjöström

    Jo, spänningen var verkligen olidligt (hihi)! Hoppas att det går att laga, annars måste du kanske köpa nytt, eller? Förresten, låt mig visa dig ikväll hur man kan gör en snyggare röd pil!

  2. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Peggy Sjöström (2011-07-05 12:17)
    Jag vet att det finns ett knep om man vill göra t.ex. pilar raka och fina, men jag gav mig inte tid att klura ut det. Jag tar tacksam emot en lektion från dig i kväll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.