Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Om äldreomsorgen

Det här var väldigt intressant. Ingen nyhet direkt, men för den som tror att mer pengar automatiskt ger bättre vård är det nog en nyhet.

Mycket pengar är ingen garanti för ett gott resultat och mindre pengar behöver inte betyda ett dåligt. I inslaget ser man att en kommun som satsar en tredjedel så mycket som en annan på äldreomsorgen ändå upplevs ha en bättre verksamhet.

Caremahistorien, med sanningar, övertoner och rena felaktigheter, kan sätta ljuset på ett viktigt område och förhoppningsvis stimulera till bra och effektivt (låter hemskt, men är nödvändigt) arbete med äldrevården.

Etiketter: , , ,

5 kommentarer

  1. Conny Forsström

    Det ställer ändå inte privat vård i bättre dager. Jag och MÅNGA människor är fortfarande lika kritiska till underbemanning, blöjvägning, skatteflykt m.m. Hårda nationella kriterier för upphandling måste till, liksom total meddelarfrihet, liksom lagar mot skatteplanering. Privata företag gör ALLT för att tjäna pengar. Moral har de ingen. Denna måste kommunerna stå för.

  2. Jan Nilsson

    Svar till Conny Forsström (2011-11-15 23:24)
    Jag, som förresten förestår en kommunal verksamhet, hinner inte kommentera allt, men något måste jag kommentera.
    Du säger att privata företag inte har någon moral och att kommunerna måste stå för den. Menar du att det är en universell sanning?
    Jag trodde att det var individerna, var de nu jobbar, som kan ha moral.

  3. Karl-Gustav Sjöström

    Apropå moral… om man genom att glömma den i olika situationer får extra betalt för är det nog lätt för många att glömma den moraliska sidan av saken. Detta gäller nog såväl företagen ifråga som deras anställda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.