Edward Riedl (M)

Jag har fortsatt stort förtroende för försvarsminister Sten Tolgfors

Lyssna: Moderat Riedl fullt förtroende Tolgfors

 

Det samarbete som inleddes av den tidigare socialdemokratiska regeringen under dåvarande statsminister Göran Persson årvdes av vår alliansregering vid valsegern 2006. Det är självklart att den här typen av avtal har brett partipolitiskt stöd vid ingången och att den fullföljs av efterkommande regeringar. I annat fall tappar Sverige all trovärdighet för att i framtiden sluta liknande avtal. Ibland skräms jag över vår naiva svenska syn på hur vi måste bete oss i en värld som är allt annat än perfekt för att värna svenska intressen. Många gånger har vi att välja de minst dåliga alternativen. Kanske vore det ibland bra med mer djupgående debatter av hur vi och varför vi gör det vi ibland gör – Oavsett färg på regeringarna.

Mitt förtroende för försvarsminister Sten Tolgfors (M) är mycket stort. Han har gjort och gör ett mycket gott arbete som försvarsminister.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

  1. lf

    Jaså,stort förtroende.Hur kan du säga så innan utredningarna är klara.Du skräms över svenska folket naiva syn på vad som som är rätt eller fel.Jag tycker att det är ett friskhetstecken att folk reagerar.
    Men du menar kanske att i sådana här frågor kan man tulla på etik och moral.

  2. Edward Riedl

    Svar till Karl-Gustav Sjöström (2012-03-10 09:26)
    För den som tror att realpolitik i alla lägen är ondska blir en seriös debatt svår. Självklart ska vi försvara viktiga värden både i Sverige och omvärlden. Ibland måste vi dock föra realpolitik för att bevaka olika intressen. Om världen vore perfekt vore det enklare. Nu är det inte så. Då får vi ibland välja det minst dåliga av de alternativ vi har till förfogande. Sedan är det intressant att du vill hänga en moderat försvarsminister som fullföljer ett avtal ingånget av en socialdemokratisk regering. Jag tror tyvärr du i den här frågan är förblindad av din motvilja mot regeringen…

  3. Edward Riedl

    Svar till lf (2012-03-10 12:34)
    Vi befinner oss hela tiden på olika nivåer av den moraliska skalan. Det kallas realpolitik. Det var själva grunden till att den förra socialdemokratiska regeringen gjorde upp affären som vi senare bara fullföljer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.