Äntligen har jag fått..

…tag i tavlan som jag jagat åt min bror som fyllde år i september. Nämligen denna:

En klassiker

"Lunch atop a Skyscraper"

 Bild från wikipedia

Tänk att den här klassiska bilden är fotograferad mitt i lunchen för ett gäng byggubbar på 69:e  våningen i en skyskrapa i New York år 1932. Alltså drygt åttio år sedan.

Jag undrar vad facket hade haft att säga om det hela idag? *skrattar*

Hursomhelst så bara älskar jag det här fotografiet. Vad pratar de om? Vad har de i sina lunchlådor? Är det sprit i den där flaskan? Hur kommer de sig att de inte var rädda? Vad säger deras fruar och flickvänner om deras farliga jobb? 

Jag gillar den också för att den är ett bevis på att folk var av lite hårdare virke förr. Innan vi blev så här hypermoderna och skaffade oss tusen i-landsproblem i ett nafs. Innan vi gnällde om allt och lite till. Någon som minns tiden innan detta? *ironilins aktiverad*

Nä, här var det bara att gilla läget och klättra upp och göra sitt jobb. Ville man ha lön var det bara att spotta i nävarna och göra det man blev tillsagd. Och ärligt talat så ser det faktiskt inte ut att gå någon nöd på dessa herrar heller.

Jag gillar stilen. Snacka om att leva i nuet. Inget jäkla "om, men eller kanske"!

Ha en skön kväll alla som läser!

Etiketter: ,

12 kommentarer

  1. Lisa

    Vi såg en dokumentär igår om mohawker igår och de berättade att de har varit jorden runt och hjälpt till att bygga skyskrapor, de har nämligen ett väldigt bra balanssinne. Och nu för att komma till saken, de visade just den tavlan du nu visar upp och pekade ut att flera av dem som sitter där är mohawker. Lite rolig fakta att ha med sig till just den tavlan. 🙂

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Vet att Åkes mamma talade om att dom fick springa över timmerstockarna då dom flottade timmer uppe i Vännäs, och dom skulle över älven, till skolan. Huvva, inte skulle då jag ha skickat mina barn över där, men då gjorde dom det, och heeey, det gick bra, och timmergubbarna räckte barnen en hjälpande hand 🙂

  3. Daniel

    Hade det svenska facket funnits i USA på 30-talet hade ingen av skyskraporna blivit byggda. Överhuvudtaget hade ingenting blivit byggt eftersom facket lagt sig i minsta lilla detalj och hindrat alla framsteg – precis som de gjort i Sverige i 100 år.

  4. Helena Nilsson Springare

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2012-10-09 21:03)
    Undrar om socialtjänsten skulle kopplas in då? haha.. Fast då skulle de väl bara tycka att man var helt normalt med tanke på vad de håller på med nu för tiden!

    *suck*

  5. Helena Nilsson Springare

    Svar till Anne-Marie Mäkelä (2012-10-11 06:52)
    Det fascinerar mig än idag hur de kan bygga på höjden så otroligt högt.. för trots allt så är det ju alltid en människa bakom de mest avancerade maskinerna.

    Jag blir lite höjdrädd bara att se bilden 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.