Konsten att vara positiv

Det är inte alla som behärskar den konsten men en kille som nästan ALLTID är positiv är en av mina grabbar.

Nog för att han är i den åldern då de varvar mellan att vara obstinata och underbara (och så klart allt som ryms där emellan) men han är alltid den i familjen som är mest positiv.

Om han äter något som han inte gillar så smakar han lite och säger sen: "Mamma, jag älskar inte det här"

Vi har försökt lära barnen att man aldrig ska säga att något är "äckligt" ur matsynpunkt eftersom någon har stått och lagat maten och då säger man inte såna fula saker. Däremot är det helt okej att säga att man inte tycker om det. Efter att man smakat alltså.

Han har ett sånt skönt sätt gentemot de flesta människor han träffar på. Komplimanger är något han gärna slösar med. Både till oss i familjen men även främlingar som dyker upp på konsum i kön bredvid, killen som kör bussen eller bara nån som är ute med sin hund.

Och vem blir inte glad av positiva människor som talar om att man är söt, har en fin tröja, en gullig hund, en rolig bil eller bara att han påtalar hur mysigt det är hemma.

Och ständigt optimistisk. Inget är omöjligt och verkar det närapå omöjligt så försöker han hundra gånger och kanske några till.

Jag önskar att jag hade samma inställning till livet och jag försöker på allvar att lära mig att se livet ur barnens synvinkel.

Tänk vad skönt att kunna se alla människor man möter som potentiella vänner. Alla problem är utmaningar. Allt man vill göra ska man sträva efter och att få ha ett stort självförtroende önskar man ju att ALLA ungar fick ha. Sådana barn behöver aldrig vara elaka mot andra människor. Och tänk att besitta förmågan och gilla det man ser i spegeln varendaste dag.

För det är nämligen hur härligt som helst!

"Inte ens SJ rubbar killens humör"

🙂

 

Etiketter: , , ,

8 kommentarer

  1. Lisa

    Jag skulle vila påstå att du är som Viggo. Eller att Viggo är som du är rättare sagt. Du är en positiv och glad person. Det är inte mycket du ser som omöjligt. Du får mig att tänka annorlunda när jag hamnat i en svacka. Och du är ju precis som jag allergisk mot gnäll och jag tror att det blir en naturlig del i din uppfoatran av dina barn också. Man ska inte gnälla om man absolut inte har något belägg för det. Viggo är en härlig grabb och han har skön syn på livet. Hälsa att jag älskar honom! Hehee! Ha en skön söndag! Kram Lisa

  2. Mamma Brötis

    Härligt! Jag har också en väldigt positiv och ganska diplomatisk liten kille här hemma (”maten var mellangod”).

    Man hoppas ju verkligen att de ska få fortsätta vara precis som de är.

  3. Helena Nilsson Springare

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2012-03-04 09:58)
    Jag önskar att jag kunde vara så där positiv varenda dag. Men han inspirerar mig varje dag i alla fall 😀

    Nog är de söta mina smågrabbar!

  4. Helena Nilsson Springare

    Svar till Lisa (2012-03-04 11:02)
    Du är så gullig Lisa 🙂 Det är trots allt vännerna som gör att jag orkar vara positiv hela tiden. Det är något jag försöker vara rädd om. Men när jag ser grabbarna och märker hur glada och positiva de är jämt så är det omöjligt att inte ryckas med. Att leva i nuet blir i alla fall väldigt enkelt när man omger sig med optimism!

    Nä fy, gnäll är trist *skrattar* Hoppas ni haft det mysigt i helgen förresten… kraaam

    PS, Jag ska hälsa honom det imorrn 😀

  5. Helena Nilsson Springare

    Svar till Mamma Brötis (2012-03-04 11:45)
    Jag hoppas det jag me 😀 Jag kan förresten inte kommentera i din blogg längre.. Det är bara halva ”verifieringsordet” som syns och det har varit så ett bra tag så jag hoppas du läser detta 😀

  6. Helena Nilsson Springare

    Svar till Anne-Marie Mäkelä (2012-03-04 12:26)
    Det är verkligen toppen och han glädjer så många redan nu 😀 varje dag med honom är så härlig. Till och med nu när han har en liten trotsperiod.. haha.. men han är snabb på att återgå till det där ljuvliga 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.