Männschor…

…är väl lite konstiga?

Brr.. detta skulle ju kunna bli ett kilometerlångt inlägg, men det ska det INTE bli. Däremot är jag lite benägen att hålla med min MAN (wow.. jag har en MAN.. hihi..) om att just "kvinnfolk"  är ett mycket märkligt släkte.

För det mesta är det ju kvinnor som skottar skit på varandra bakom ryggen och smilar sedan upp sig och är best friends. 

Kvinnor är mer intriganta än män och låter oftare känslorna styra. Varför?

Kvinnor är oftare falska och har inte samma kamratanda som snubbar. Varför?

Kvinnor är oftare avundsjuka på varandra än vad män är, eller så är det bara så att missunnsamheten lyser igenom. Varför?

Kvinnor har svårare att lösa en konflikt på ett schysst sätt än vad män har. Varför?

Varför?

Jag säger inte att det alltid är så, men det går ju absolut att skönja ett mönster i saker jag sett, hört och upplevt.. Varför? 

Det stör mig ibland och jag kan inte alltid anpassa mig efter språket som talas i respektive kvinna VS man gruppering.

Det känns i alla fall som att kvinnor är mer KOMPLICERADE än vad grabbar/killar/pojkar och män är. Varför?

*skrattar*

Hmm.. Det blev många varför ikväll. Någon som har lust att bidra med ett:

DÄRFÖR… (att)…

??

Etiketter: , , ,

8 kommentarer

  1. Lisa

    Jag håller med. Vi kvinnor har en tendens att dra ner andra kvinnor, istället för att lyfta fram varandra vilket vi alla skulle tjäna på. Vår generation och den kommande. Och vad det beror på kan man diskutera i evigheter känns det som. Ska vi ta en dag och diskutera det? 🙂

  2. tiger

    Jag önskar att jag kunde ge dig en massa ”därför”, men det är lite för komplicerat för att göras i en handvändning.

    Nånstans kanske allt handlar om förtyck. Kvinnor har känt sig förtryckta, alltså förtycker de tillbaks. De som känner sig maktlösa hävdar sin makt där det går…tyvärr ett allmänmänskligt drag.

  3. Anne-Marie Mäkelä

    mmmmm, lite både och. Visst kan kvinnor vara jäkliga med varandra, men vi kan också finnas till för varandra i de verkligt svåra stunderna. På samma sätt finns det mycket sk-tsnack mellan karlarna, skvaller och elände, men även hjälpsamhet och omtanke. Vi är nog lika dåliga och lika goda alla människor (tycker jag).

  4. Helena Nilsson Springare

    Svar till tiger (2011-11-23 12:49)
    Ja, kanske är det så. Det låter logiskt faktiskt. Det är i alla fall ett intressant ämne.

    Vi måste nog alla se oss i spegeln då och då antar jag.. för att kunna göra förändringar 🙂 ha det fint!

  5. Helena Nilsson Springare

    Svar till Anne-Marie Mäkelä (2011-11-23 21:28)
    Så sant! 🙂 Kvinnor och män har väl olika sätt att vara taskiga mot varandra.. Men just det där med att kvinnor kan vara så lömska och intriganta på nåt vis. Det blir som lite mer opålitligt eller vad man ska säga.

    Nä, vi mänschor måste nog ta oss en funderare då och då på vad som är VIKTIGT! Och hur vi ÄR mot varandra..

  6. Catharina Oderstål

    Som jag säger nu när jag föreläser… Har aldrig förstått mig på de som är sprungna av samma kön som mig själv… Första bittra erfarenheten var när en tjej i en klass jag gick i klippt sig så det såg rent utsagt förjävligt ut! Vi stod alla tjejer i en ring och snackade där alla bedyrade denna tjej att hon var ursnygg… Själv stod jag och hoppades att ingen skulle fråga, för jag visste att jag skulle säga som det var. Tyvärr kom frågan och jag sa ärligt vad jag tyckte… Det togs inte positivt. Så… alla andra tjejer snackade om mig bakom min rygg, samt den stackars tjejen med pottfrillan också bakom hennes rygg om hur fult hår hon hade. Har aldrig, kommer aldrig att förstå detta hur man som vän kan snacka så jävla mycket skit, intrigera och klappa sig själv för bröstet om sin ypperlighet för att så fort någon av de församlade inte är i närheten och då snacka så mycket skit att det luktar lång väg… Är hellre ensam för resten av mitt liv än har sådana vänskaper och då med både svaga veka män som inte törs stå upp för sig och de kvinnor som gör att vi ses som komplicerade… Så nä, det är bara skönt att se att du inte alltid förstår mänschor. De bästisar jag har haft är killar som när de fått en tjej inte längre är det för att tjejen inte hanterar det. Säger allt. Punkt. Amen.

  7. Helena Nilsson Springare

    Svar till Catharina Oderstål (2011-11-24 18:14)
    Det läskiga är att det är ett fenomen som inte ens försvinner ju äldre man blir.. Nä URK för sån skit alltså.
    Alldeles nyligt så hade jag en bekant som ojade sig över en annan tjej och hur HEMSK hon var (är) på alla de vis och att hon förstört hennes liv (!!) osv… och ändå umgås de *skrattar*
    så fast det egentligen är sorgligt så kan jag inte låta bli att skratta åt det för att det är så absurt.

    Men det är klart, har man en gång kört snacka-skit-stilen så kan det ju vara så att folk blir rädda för att umgås.

    Jäkligt skumt i alla fall. Ja, man har ju lärt sig ett och annat genom åren och jag vet då helt säkert vad jag INTE gillar hos mina bekanta. Men de bekanta är ju ”Bara” bekanta och jag har överseende med det mesta. Av mina vänner förväntar jag mig så myyycket mycket mer. Och alla mina få, men nära vänner lever upp till mina förväntningar jämt. Det är så otroligt tryggt. Och hållbart framförallt 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.