Det rimmar illa…

…Att DU* pekar på mig och kallar mig en dålig mamma när du själv inte tar hand om alla dina barn… (såvitt jag vet så har du lika många som jag, men tar hand om de som passar dig)

… Att DU* och dina döttrar påstår att jag är så skrämmande och otäck när ni så sent som i somras satt vid MITT fikabord och glatt kvittrade om ditten och datten.Tänk att jag till och med tyckte att det var TREVLIGT (!!)

…Att socialtjänsten i Umeå gjort en rent ut sagt bedrövlig utredning som innehåller så många hål och lögner att det är rent skrattretande (Tänk att de gjort en så kallad "utredning" där de samlat "fakta" från personer som befinner sig väldigt långt utanför vår familj och som existerar i vår närhet sisådär tio timmar varannan eller var tredje månad, medans de som lever MED oss och RUNT oss inte ens blir tillfrågade eller ens FÅR komma till tals när de försökt nå "utredarna") Det är riktigt vidrigt och det ska bli mig ett sant nöje att anmäla hela skiten när allt är över. Myndigheter i sin jävligaste form avlönade från skattekassan!

Och inte nog med det… Nu vill de dessutom att jag ska skriva på den här utredningen och att jag ska "bekräfta att jag också fått yttra mig över innehållet"

Tillåt mig att småle.. eller, nej.. Humor hör inte hemma här förresten!

Kanske inte det bästa sättet e-g-en-t-l-i-g-e-n att skriva om detta i en öppen blogg på det här sättet, men vet ni att det skiter jag i. För nu går det så jäkla mycket rykten så jag känner att jag måste bita ifrån ordentligt. Hur mycket skit jag än ska måste tåla så ska jag igenom det här. Och hur liten jag än må vara i den här, mest bedrövliga situation jag varit i under mitt liv, så ska inte någon jäkla socialtjänst komma och försöka göra mig ännu mindre genom att komma viftande med en utredning som liknar en jävla dokusåpa. Gaah… jag blir galen!

Visst, visst… så länge jag möter er i era små beiga stickade koftor och era nedlåtande blickar så ska jag göra så gott jag kan för att bita mig i tungan och inte lägga mig ner på golvet och skrika och gråta för det vore ju trist om ni fick ännu mer vatten på den lilla kvarnen. Det tänker jag verkligen INTE bjuda på.

Och som sagt: Jag skriver inte heller under något jäkla skitdokument som gäller er bedrövliga SKITutredning!

SHOVE IT… where the sun don’t shine…

 

* Betyder såklart: Den som känner sig träffad! Ingen nämnd, ingen glömd…

18 kommentarer

  1. Krister Klermalm

    Förbaskad jag blir för vad som händer för dig med allt det här som sker. Särskilt med soc som gjort liknande sätt en utredning utan mig. Utöver soc hantering så är andra inte direkt bemötande heller.
    Ryktes skvallert finns här och var. För en sådan smutsskvalleri tant har vi härom som granne. Inget går att göras åt det. Synnerhet när myndighet som är inblandad så blir det inte direkt rättvisande av rättfärdigande i deras tjänsteutövning som är så ruttet att du kräks över rättsäkerheten.
    Nästa gång jag är påväg till att åka till orten så önsk jag dig kunna ses då. Stå på dig! För här finns jag nog med andra ge värmande styrka att klara genom prossecen.

  2. Lisbet Olofsson

    BRA..BIT IFRÅN… och konfrontera i rätt ögonblick.
    Ifrågasätt också socialtjänstens sätt att reda ut…dra upp himmel och helvete när du känenr att du har RÄTT.
    Vi ska alla välja våra strider och … you have my blessing..

  3. Helena Nilsson Springare

    Svar till Krister Klermalm (2011-09-26 21:22)
    Tack Krister 🙂 Inget vidare när man ska ha med myndigheter att göra i tråkiga ärenden.. Känns galet när de inte lyssnar till andra än sig själva och mestadels dem som inget vet! Helknasigt!!

  4. Helena Nilsson Springare

    Svar till Lisbet Olofsson (2011-09-27 08:57)
    Precis! Detta är absolut en strid som jag väljer att gå ”all the way”.
    Känns som att man måste visa ordentligt att de gett sig på fel person.. Huvva.. jag har varit så förbannad, men det mesta har gått över. Nu vill jag bara att allt ska hända på direkten så at man kan få allt ur världen och gå vidare 🙂 Tack Lisbet!

  5. Helena Nilsson Springare

    Svar till Marja Granqvist (2011-09-27 22:17)
    Jag har hört från fler än ett håll plus att jag fått jättemycket bra material skickat till mig om hur de gått till väga i andra kommuner och hur det slutat och det är så SKÖNT att veta att de gör så jäkla mycket fel.. jag behöver inte agera så jättemycket just nu, utan sätter mig vid sidan av och tittar på medans de gör bort sig lite mer för varje dag som går 🙂

    Tack Marja! Kram

  6. Catharina Oderstål

    Ring socialstyrelsens tillsynsenhet och anmäl socialtjänsthandläggarna där du meddelar att du inte kommer att skriva på något papper samt att du vill anmäla grovt tjänstefel.
    Det är bra att kunna sina rättigheter i sådana där situationer….

  7. Mona i Västerbotten

    Hej! Min man (som träffat dig på ett av sina arbeten o känner till dig) tipsade mig om din blogg. Vi har också varit i situationen ”anmäld till socialtjänsten”. Ett av våra barn (tonåring) mår…mådde…dåligt o talade i suicidala termer på FB. Anonym anmälan som inte sa ett vitten egentligen. OK utredning för oss, vi har adopterade barn så vi har haft kontinuerlig kontakt med soc sedan 16-17 år tillbaka o bra handläggare. Men allt tid, energi o pengar det kostar! Dock gjorde de samma sak här; de talade med de som *inte* känner oss närmare (”de andra är ju partiska”). Rätt så störande! Däremot strider vi nu mot kränkande pedagoger samt försöker lära en (två) skolor vad särbegåvning innebär. Det innebär ev anm till skolinspektionen o en JO-anm mot kommunen…vi har inte bestämt oss än. Det är jobbigt när man själv måste hålla koll o strida för sina rättigheter…sådant som dessa instutitioner faktiskt är till för att man ska slippa! Därtill funderingarna över *vem* o vilka rykten går om oss? Vi kör vårt eget race o förmodligen stör det ngn så mkt att de inte kan kontakta oss som föräldrar utan anmäler istället. Tja, vad vet jag men nog triggar det blodtrycket iaf! Stå på er, vi är många som tänker på er!

  8. Helena Nilsson Springare

    Svar till Mona i Västerbotten (2011-10-01 08:48)
    Hej Mona och tack för din kommentar! Det är så skönt att få veta att man inte är ensam och att det finns många fler som har den här typen av erfarenheter av socialtjänsten.
    Det är sant som du säger att det tar mycket tid och energi, men man får streta på så gott det går. Rätt ska vara rätt och det dumma är att jag aldrig EN ENDA gång hört talas om ett fall där de faktiskt erkännt att de haft / gjort fel.. sånt händer väl aldrig!

    Sedan att ”folk” (folk och folk.. hmm..) sprider rykten och tror på underliga halvsanningar ger jag inte mycket för just nu, men jag har förstått att det är fler som misstror socialtjänsten. Känns så skönt!!

    Det låter som att ni fått er beskärda del av jobbiga saker också. Hoppas verkligen att det ljusnar och att saker börjar gå er väg 🙂 Och tack igen, det värmer verkligen att du tog dig tid att skriva detta! Kram H

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.