Tro det eller ej men…

…det ÄR faktiskt ganska mycket att göra fast man "bara går hemma"

Speciellt väl märks det nu när Jimmie återgått till jobbet igen och man själv ska sköta städ, tvätt, mat och barn. Självklart har man ju en prioriteringslista där barnens kläder och mat alltid går först.

Smulor i köket, leksaker på golvet och obäddade sängar hamnar långt ner på listan men ska jag vara riktigt ärlig så känns det bättre att vara hemma när det åtminstone ser hyfsat ut.

När man sitter och ammar så kan det ju vara trevligare att kika ut genom ett hyfsat fläckfritt fönster där det dessutom står en LEVANDE krukväxt som faktiskt fått vatten och som fortfarande är vid liv?

*skrattar*

Men nu när solen så obarmhärtigt lyser på fingeravtrycken i femårsnivå, på de skitiga fönstren och på smulor och damm som lägger sig här och där. Gärna där de syns som mest.

Ett och annat äppelskrutt har jag också hittat i mitt vårstökiga hem… Suck och dubbelsuck.

Men, jag vill ändå inte klaga på bebislivet för vi har det jäkligt mysigt, bebben är "snäll", vi sover alla gott om natten, jag hinner duscha varje dag, kläderna börjar passa bättre och bättre.

Och jag har faktiskt den enklaste lösningen på alla små vardagsproblem i form av smulor och smutstvätt: jag går helt enkelt UT!

Smartaste och enklaste lösningen. Dessutom kommer ju Jimmie hem efter några timmar och ordningen blir genast återställd. Svisch säger det så är hemmet i form igen… Ända tills imorrn när allt börjar om i ett härligt hamsterhjul men jag skulle inte byta en sekund av mitt liv just nu.

Så det så!

Fler armar önskas… "Mamma killa ryggen" (Viggo)

"Mamma, ge mig maaat…" (Bastian)

Etiketter: , ,

10 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Känner igen det där, jag brukar fälla ner persiennerna då jag tycker att fönstren håller på att vara för skitiga, samtidigt som man inte fattar varför man inte tvättat dom tidigare, då man får se vad fint det blir då man äntligen tagit dom. Men jag förstår också att med en liten hemma, då får var sak ha och ta sin tid. Ha det gott!

  2. Marja Granqvist

    Ja, vårsolen är obarmhärtig… huu…allt damm syns. Jag har pinnvävsjalousier som får vara nerfällda hela sommaren. De silar ljuset behagligt. På hösten, när jag drar upp dem, tvättar jag fönstrena.
    Jag tycker du ska koncentrera dig på det roliga, barnen och mat.
    Kram.

  3. Sanna

    Barnens kläder alltid går först….ehm….köpte 2 nya bodys idag för att jag inte hunnit med att tvätta! 😛 Men det e inte så lätt att pricka av tvättstugan, ibland sover man när man ha tid, och oftast e det fullbokat när man e pigg *suck* Längtar till egen tvättmaskin i huset!
    Sen så har jag försökt dammsuga sen vi kom hem från BB, tror aldrig jag sett så många och stora dammråttor på samma gång!
    Vad tycker Freja om Millie? Är namnet godkänt? 😀
    Klart du får sno en bild, jag ha ju snott av dej 🙂

  4. Helena Nilsson Springare

    Svar till Sanna (2010-04-20 01:09)
    *skrattar* Ja, du kommer att tycka det är LYX när du får egna maskiner! Vi kan väl ta en liten runda på stan nån dag? det är ju rea i alla hörn på stan ju 😀
    Va bra!! Tänkte ju presentera de nya bebisarna nån dag 🙂 Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.