Det gnälls visst i stugorna

Jag hör att det gnälls i stugorna hemma i byn, en del av dem, över att vi flyttat. De som verkar veta bättre än vi själva vad vi ska orka stå ut med, anser att vi skulle ha väntat. På vad? Bättre tider? Det var ju bättre tider vi kämpade för, i flera år. Alla människor har en gräns. Vår gräns gick vid skolan. Vilket knappast kan ha kommit som en överraskning.

Jag har en fråga till er som klagar på att vi flyttat från Åsele kommun.

– Var var ni när vi stod på barrikaderna och kämpade för byn, bygden och kommunen?

Jag skulle vilja skriva mer. Men, dels vet jag att det spelar ingen roll vad jag skriver. Kverulanterna lär i vilket fall fortsätta knorra vid fikaborden. Dels har jag aningen ont i höger handled som jag stukade i helgen och jag är lite ovan att skriva enbart med vänster hand. Så, det får räcka så här.

Ha det gott!

2 kommentarer

  1. Sylvia Samuelsson

    Ja,jag har helt glömt bort min blogg i sommar. Har jag skrivit så har det varit i lokaltidningen. Den kommer väl inte till er i Bjurholm eller? Känns som ni är moderna ”utvandrare”. Önskar er allt gott!

  2. Jerry Sellin

    Tyvärr tror jag inte det spelar någon roll hur ni alla hade gjort, det hade nog gnällts ändå. För jag tycker mig se ett mönster hos en del av de som gnäller, vilket enbart går ut på att lägga skulden på er alla som hade orken och modet att försöka förbättra er och de eras tillvaro. Jag tror även att det på sikt kommer bli en hel del framtidstänkande människor här i Åsele kommun som kommer söka lyckan och överlevnaden för familjen/familjerna utanför just Åsele kommun. Och tyvärr enbart på grund av en liten klicks diktatoriska styrande av en av landets minsta kommuner, förmodligen inom ett fåtal år den absolut minsta, vilket kanske på sikt betyder att Åseles styrande politiker snart tillhör en kommundel av Dorotea.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.