Tystnad

Marcus Lindh, som har varit tydlig med att det är sina personliga åsikter han framför, menar att det ej går att ändra fattade beslut. Det är fel. Beslut som är tagna går att riva upp och ändra på. Om man vill. Det var liksom grundtanken till förhandlingarna som fördes under februari.

Egon Persson skriver att 10 arbetstillfällen i Åsele, motsvarar 386 arbetstillfällen i Umeå.
Trehundraåttiosex stycken.
Är det konstigt att människor ställer sig undrande till hur de tänkte, de som fattade beslutet?

Att inga svar ges på de frågor som ställs, är inget nytt i Åsele kommuns socialdemokratiska nutidshistoria. Om man läser historien, vilket jag anser att man bör göra ibland för att dra lärdom av den, så kan man se att S-politiker i ledande ställning i Åsele flera gånger underlåtit att besvara offentligt ställda frågor från medborgarna.
Man behöver bara läsa tidningsurklipp för att lägga märke till detta, vilket jag tillbringat en stund på eftermiddagen med att göra.
Det verkar alltså som att de har en mångårig medveten strategi som går ut på tystnad. Vad den ska leda fram till har jag ingen aning om.
Detta går ej att tiga ihjäl. Frågor kommer att fortsätta ställas. Fakta kommer även framledes att läggas fram.
Men, de kanske sitter på någon mästerlig plan?

En annan sak som förundrar mig, är att jag får besked om att en del tjänstemän i Åsele som varit med under hela den här tiden och följt frågan i alla utredningar och debatter, nu verkar helt perplexa när de får besked om att familjer flyttar ifrån Fredrika.
Är ni vana vid att folk far med osanning? Frågar jag mig då.
Eftersom ni av någon anledning ej har tagit till er den information som framlagts gång på gång, att vid en förändring av skolan i Fredrika kommer människor att flytta till en annan kommun, så ligger det nära till hands att tro det.
Om det nu är så att tjänstemän och politiker i Åsele är vana vid att folk far med osanning, får man ju hoppas att det ej beror på det gamla talesätttet "På sig själv känner man andra.".

Vi försökte liksom få er att förstå att det där beslutet skulle bli förödande.

Jag rekommenderar att de som styr kommunen börjar besvara frågor som ställs, av såväl infödda som inflyttade Åselebor, samt av andra människor runt om i Sverige som undrar vad sjutton det är som händer och varför.
För det känns mindre bra, när jag får telefonsamtal från utflyttade Åselebor som undrar vad som håller på att hända med deras hembygd och som väljer att låta bli att besöka Åsele, på grund utav det rådande samhälls- och politiska klimatet.

Det är bra att blicka framåt och det är bra att tro på en ljus framtid.
Men, man kan inte bygga en välmående framtid på en grund av otillförlitlighet.

Ska det vara nya tider, så kanske det är dags att skippa gamla vanor och ta bladet från munnen. Eller?

 

3 kommentarer

  1. Jerry Sellin

    Jag riktigt känner nackhåren resa på sig, när jag läser hur nära verkligheten du kommer i dina inlägg. Det jag är mest förundrad över, är att Oppositionen i Åsele kommun tenderar att vara mer socialdemokratiskt lagd än våra så kallade partikamrater i det styrande Åsele S-förening.

    Någonstans har det gått mycket fel i färdriktningen för vissa, månntro det kan vara att några råkat se fel på vilken röd fana de bör följa.

  2. Katarina Henriksson

    Svar till Jerry Sellin (2013-04-26 20:04)
    Jag skriver så nära sanningen jag kan, utan att peka ut någon som ej själv valt att medverka i det offentliga rummet på Internet.
    Jag anser att det tillhör vanligt hyfs.

    Angående färdriktningen du skriver om, så är det svårt att bryta mönster som funnits i flera decennier. Det är däremot lätt att bli hemmablind och det är även lätt att vika sig för vanans makt.
    Men, om människor vill ha nya tider, må de låta bli att följa gamla mönster.

  3. Bert-Rune Wibrell

    Utan att ange färdriktning ansåg jag att Mona Salin förstörde riktningen i politiken,lika så våran Ann vibble från Älgsjö.(kan jag ha fel)vibble,det är så länge sedan.Det största svammlet inom borgelig politik som exstisterat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.