Christer Hedman

I rubriken omnämnde man har en tråd med inlägg på sidan asele.nu, som många med mig anser är mycket underhållande att läsa. Tack för den Christer!
För direktlänk dit
klicka här.
Hedman har tidigare varit verksam inom politiken i vår kommun genom ÅKL. Han verkade inom oppositionen alltså. Men han valde dock att kliva av sina uppdrag för ett tag sedan. (Varför får ni fråga honom själva.)

Min käre sons far, Birger Gustafsson, sände in en kommentar vid 19-tiden i går kväll, som respons på Christers inlägg. Den har i skrivande stund ej publicerats. Jag får förmoda att detta beror på tidsbrist hos administratören av sidan. Inlägg brukar vanligtvis annars publiceras även vid rätt sen timme på dygnet.

På sidan asele.nu finns inga regler om längd på kommentarer i forumet dit inlägget sändes. Det som står att läsa i form av regelverk är att inläggen ej skall innehålla personangrepp, vilket ju hör till sunt förnuft.
Om någon undrar över något i den frågan (eller i något annat som rör hemsidan eller föreningen), kan man kontakta styrelsen. Vilka de är finns att läsa om man på deras hemsida klickar på "Föreningen ÅseleNu" i vänsterspalten.

Hur som helst, så kopierar jag här in Birger Gustafssons inlägg till Christer Hedman (vilket jag har tillåtelse att göra, om någon undrade).

"Jag måste säga att jag inte kunde låta bli att skratta då jag läste dessa inlägg, fast man egentligen borde gråta över dessa politiker och dessa beslut. Christer, du gör en klockren satir av en mycket allvarlig situation och mycket av det du skriver har tyvärr en fast verklighetsförankring.



Den situation som Åsele kommun nu befinner sig i och som kommer att kraftigt förvärras är helt skapad av dessa styrande. Observera att jag inte säger S och V då jag anser att det finns väldigt mycket klokt folk bland alla partier, inte minst S och V. Men de 16 i toppen beter sig som antingen översittare som hotar sina så kallade partikamrater eller så är dom bara simpla underhuggare som inte törs säga något eller tänka själv. För jag har svårt att tro att alla 16 verkligen tror på, och håller med om det kloka och genomtänkta i beslut som bevisats vara förödande för hela kommunen!



Att dessa dessutom lägger locket på och inte törs svara på direkta frågor från invånare är väl nog så talande. Dom väljer att tillsammans, rädda och förvånade, krypa ihop i ett hörn och låtsas att allt är bra och att frågor och protester kommer att tystna bara man inte svarar. Negativa och sedan tidigare påvisade siffror börjar nu komma in om utflyttning, förlorade intäkter och missade bidrag och missnöjet sprider sig allt snabbare. Det som jag nu tror kommer att hända är att dessa kommer att börja lägga ansvaret på den "allmänna utvecklingen" och försöka skylla på andra och gärna på de företag och personer som nu flyttar tack vare den sönderslagna infrastrukturen och de missade möjligheterna till utveckling i kommunen som dessa 16 orsakat.



Jag har till och med svårt att tro att oppositionen kan se något positivt i allt detta fastän det säkerligen kommer att gynna dom i nästa val. Om dom vinner valet så måste dom ta hand om ruinen som en gång var Åsele kommun och som nu körts i botten av nuvarande styrning. Så egentligen borde jag väl rekommendera alla i Åsele att rösta på de nuvarande bara för att dom själva skall få ta hand om röran. Men det vore alltför synd om de Åselebor som finns kvar att stå ut med dessa under ytterligare en period. Istället tycker jag att alla redan idag skall kräva svar och ansvarstagande eller deras omedelbara avgång.



Och bara för att vara tydlig, vi kommer inte att glömma och tystna. Vi skall i framtiden följa utvecklingen och noga påpeka vad som hänt och vem som bär ansvaret. Så det kanske vore en bra idé att börja svara på frågor istället för att fegt krypa undan. Det enda som hittills kommit ut ur dessa, och i synnerhet kommunalrådet, är rent ordbajs och oförskämdheter om de invånare han får betalt av för att tjäna!



Hårda ord? Nej, alldeles för snälla för att rättvist kunna beskriva det som skett och det som kommer att ske tack vare de så kallade ansvariga!"

 

4 kommentarer

  1. Christer Hedman

    Jag får tacka och det glädjer mig att ni uppskattar satiren.
    Tråkigt nog är det inte alla som har gjort det, av olika orsaker.
    Jag vill också tacka er för fina och begåvade inlägg som tvingar en att tänka en tanke till, vilket är väldigt uppfriskande.
    Fortsätt skriv och kom ihåg att ”pennan är vassare än svärdet”.

  2. Katarina

    Mycket bra skrivet av Birger!

    Jag har själv suttit och tänkt ord som ordbajseri och oförskämdheter, när jag läst kommunalrådets blogg. Ointelligens och härskarteknik är ytterligare två. Det tidigare ordet har jag självklart inga belägg för, det är endast min personliga åsikt. Härskartekniker däremot, ser jag skolexempel på. Att i sin offentliga roll bl. a. uttala sig nedsättande om åsiktsmotståndare i ordalag som skrikande fiskmåsar är ett skolexempel på härskarteknik och enligt mig en ointelligent dito, då människor som är skickliga i att förminska sina motståndare är långt ifrån lika enkla att avslöja med sina fula knep.

    Jag har också läst Christers tråd. Uppfriskande!!

    Och Katarina, din blogg behövs verkigen! Låt aldrig makten tiga sig fri!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.