En viss kontakt med Kina

Har varit ute och gått på förmiddagen. En rätt lång promenad tillsammans med TT:s Thomas Eriksson. Vi fick för oss att knalla ut till en ensam fiskare på floden. En vindpinad varelse som precis som väntat inte kunde ett ord annat än ryska så vi förstod inte varandra men han visade stolt upp en redan stelfrusen fisk han fått tidigare på morgonen. En lake tror jag.

Irtysj, som floder heter, har sina källflöden i Atalajbergen i Xinjiang i nordöstra Kina och flyter en bit härifrån med Ob. Tillsammans bildar de en av Världens längsta floder.

Någon riktig känsla för att vattnet under oss kom från Kina gick inte att få men en viss kontakt med Kina kan det ändå sägas ha varit.

Det  var bara sju-åtta grader kallt enligt termometern men vinden gjorde att det kändes svinkallt bara när jag tog av mig handsken för ett foto av fiskaren. Själv satt han lugnt och agnade med mask utan handskar.

Det för tanken till Björn Ferry och eftermiddagens skidskytte.

Det måste vara rena pinan att ta fram fingrarna ur handskarna för att kunna skjuta.

Tur att det finns bandspelare och att man är begåvad med ett hyfsat minne. Utan handskar tänker jag inte jobba i alla fall.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.