Jag kände mig som ett pucko

Lindsey Vonn stod för dagens snackis när hon genomförde dagens störtloppsträning – i täckjacka och överdragsbyxor. Först trodde jag att det var något fånigt spex från hennes sida, men det fanns en tanke med att se ut som en turist. Och hon var inte helt bekväm.

– Jag kände mig som ett pucko när jag åkte ner men det var jag behövde göra, sa Vonn. Jag körde med kläder för att dra ner på farten.

Amerikanskan har ju inte mått så bra efter sin hjärnskakning och fick nya symtom efter tisdagens super-G. Därför vill hon nu känna sig 100 procent innan hon tävlar igen, även om hon har klarat alla läkarundersökningar.  Hon gjorde en undersökning innan morgonens baninspektion och en till innan det spektakulära träningsåket.

– Mest var det bara för att se om jag skulle klara att koncentrera mig hela vägen, och det kändes bra. Det var ett stort steg i rätt riktning.

Vonn lär ändå bara delta i super-G delen i morgon som en träning inför söndagens störtlopp. Hon komemr knappast köra även slalomen på efetrmiddagen. Vilket naturligtvis ökar Anjas chanser ytterligare.

Hur det gick för Vonn på träningen? Jo, hon åkte in drygt elva sekunder bakom snabbaste åkare, som var norska junioren Lotte Sejersted. Men tiderna är inte så mycket att bry sig i. Många åkare stod upp under delar av banan för att spara benen.

 

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.