Sveriges Bode

Bode Miller brukar alltid ha välbesökta presskonferenser då han säger vad som helst. Karln är älskad av pressen för det. I Sverige har vi Patrik Järbyn. Och han går inte av för hackor han heller.

Boråsaren Järbyn är alltid en underhållande man att prata med. Han säger vad han tycker men är också en riktig komiker. I dag höll han låda med oss i pressen i den mixade zonen efter sitt rätt misslyckade super-G åk. För övrigt det tuffaste han någonsin åkt på ett VM. Och Järbyn har ju åkt en del VM.
– Som att åka på tvättbräda. Det var tuffa bud alltså sa Järbyn.

Hur många gånger han var ur balans och nere med handen visste han inte. Men det blev en del.
– Nä, jag måste kolla på video. Men det var bra många gånger alltså.
– Det är inte lätt när tränarna säger att där måste du gå utanför blålinjen. Och så ser du knappt blålinjen för att det ristar så jävla mycket i huvudet.

Järbyn hade ju ett otäckt fall i Wengen i januari där han drog på sig en av karriärens många hjärnskakningar. Men han tyckte att det kändes bra i knoppen trots alla skakningar i loppet, eller kanske tack vare dem.
– Ja, det rustar ju till. Så nu tror jag alla celler lever.

Järbyn hoppades att arrangörerna skulle få bort alla ojämnheter, som var väldigt svåra att se, till lördagens störtlopp. Han hade sitt eget sätt att beskriva hur det var med alla knölar som han inte såg.
– Det är som att gå från sängen, du vill ha mjölk och så har du några barn i huset. Och så har du alla deras leksaker du ska ta dig igenom. Från sängen till kylskåpet. Och du ser ingenting. Det är ungefär så det känns.

 

 

 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.