Anjas bästa chans?

I dag börjar VM med damernas super-G. Jessica Lindell Vikarby går ut först av alla. Anja Pärson kommer i slutet av det seedade fältet. Anja startar med nummer 20.

Gårdagen handlade om den stenhårda pisten i här i Garmisch Partenkirchen. Lindsey Vonn var mest kristisk. Den amerikanska stjärnan var närmast rädd och sa sig vara chockad över hur fort det gick och hur slagigt det var.

Alla åkare tyckte väl att det väl väl slagigt och snabbt, även Anja, men ingen annan var så kritisk.

En hel del åkare lär nog ändå hamna i nätet i dag.

Surrade en stund med Anders Pärson om backen i går. Den ska inte alls vara lika svår som i Val d’Isère 2009 (då Anja knappt klarade att ta sig ner). Dessutom ligger hela banan, utom start och målskjuts, i skugga, vilket borde göra att åkarna inte har några större problem med sikten.

Anja sa att det här är hennes bästa chans under VM. Svårt att säga om det är något hon verkligen menade eller om det är något hon kommer att säga inför varje farttävling.
Men Anja är normalt riktigt vass i super-G. Hennes VM-facit sedan 2005, då hon började åka VM i grenen, är 1-1-uråkning. Det är rätt tungt.

Å andra sidan lär väl Lindsey Vonn bli rätt svår att slå i dag, om hon är frisk från sin hjärnskakning. Hon har vunnit tre av säsongens fyra världscuprace. I det fjärde slutade hon tvåa…

För övrigt är det superväder här. Strålande sol och ett par plusgrader är att vänta. Jag är inte kritisk.

/Patrick   Garmisch Partenkirchen

 

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.