Umeås Nannabad i graven hjälper övriga kommunen på traven; annars Nannabad på traven stjälper övriga kommunen i graven!

Umeås Nannabad i graven hjälper övriga kommunen på traven; annars Nannabad på traven stjälper övriga kommunen i graven!

Nedan är en kommentar till neddragningar inom brandkåren och fackliga reaktioner samt m a a andra snålande, som förlorande av fritdshemsplats för äldresyskon till föräldralediga som är rent cyniskt att plötsligt  på em i fritids måste personalen köra iväg vissa skolbarn som annars skulle följa med kompisar hem, samt att barn som går 25 tim/vecka på dagis ska ha full avgift. Mer sådant kommer pga att inte kunna stoppa fördyrande Nannabadsatsning knappt någon umebo vill ha där, och billigare i alla andra lägen.

Än en gång, den än inte beräknade driftsekonomin för detta allt mer oönskade Nannabad, blir en än större gökunge i Umeås ekonomibo. Kulturväven är ett hus med läge som går att fylla med det som kommers, mm kan betala, om kommunen går ur med sina verksamheter, även backar om stadsbibliotekets flytt.

Privatpersoner och företagare har i ibland ekonomiska gränser och rättar sig därefter, Kommuner kan strunta i det och höja skatten efteråt, eller som nu dra ner på annat, bara för att få igenom ett prestigeladdat beslut.

Ingen av Umeås politiker/partier har visat att behovet av äventyrsbad är så viktigt. Det kom för att Umeå C ville ha in badarna till stan i tron att de var storhandlare och stora restaurangbesökare, men missade att då konkurreras P-platserna för stansbesökarna ut.

Behovet är endast att få nya bassänger, nu en 50:a, undervisnings- och hoppbassäng, som klaras på mindre än hälften av nuvarande Nannabad om det läggs vid idrottsanläggning där redan gym finns, bäst då på campus/vid IKSU.

Då sparas direkt 200 mkr plus 100 mkr för att sälja Nannatomten med byggrätt. Och sedan 20 mkr/år i drift i 50 år, EN MILJARD KR.

Så Nannabad i graven hjälper övriga kommunen på traven!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.