Umeås Krogar/Pubar nära Nannabad riskerar alkoholtillstånd pga Regeringsrättsdom skyddande barn/ungdomar enl Alkohollagen – badbolagets och kommunens olösliga dilemma med badbygget nu!

Umeås Krogar/Pubar nära Nannabad riskerar alkoholtillstånd pga Regeringsrättsdom skyddande barn/ungdomar enl Alkohollagen – badbolagets och kommunens olösliga dilemma med badbygget nu!

När nu grävskopor mm går igång på ett Nannakvarter för ett badbygge bygger kommunen in ett olösligt dilemma som blir allt svårare att hantera ju fler i kommunen, särskilt föräldrar och då mest bad- och simföräldrar vars barn inte skjutsas till och från ett Nannabad, blir medvetna här..

Dilemmat ryms i en Regeringsdom som vägleder var restauranger/krogar/pubar kan räkna med utskänkningstillstånd för alkoholhaltiga drycker. Domen säger i praktiken nej för en simhall inom 100 m. Detta har jag bloggat tidigare om och får allt  mer stöd för, bl a föräldrar och föreningsfolk.

Men politiskt är det tyst och tigande, ingen vill kommentera eller svara på frågor här. Tills nyligen, då Centerpartiets gruppledare Mattias Larsson, som visserligen som styrelseledamot i badbolaget menar att detta har inte har ansvaret, däremot Kommunfullmäktige och Kommunstyrelsen med beskedet ”ev. invändningar.”

Se mer i nästa blogg och läs om domen på https://lagen.nu/dom/ra/2002:18 samt studera alla farligheter här, som nu badbolaget har i famnen och styrelseledamöterna blir personligt ansvariga för om brister uppstår som missats, och kan leda till både ekonomiproblem och olyckor.

Nanna trafikkaos

2 kommentarer

  1. Leif

    måste säga att du misslyckats med ditt uppdrag. Läser man om badhuset på andra bloggar och i tidningar får man samma uppfattning som dig. Men så fort du skriver känner man bara att man skall bygga det där badhuset.

    Bra jobbat eller inte….

    • Urban Bengtson (inläggsförfattare)

      Jag har inget uppdrag. Jag bara reagerar som allt fler, mot en dålig och dyr bad- och simplanering som misslyckats i snart sju år och än inget färdigt, om det ens blir när den ekonomiska verkligheten kommer upp till ytan. Hittils har vi som ifrågasatt fått rätt. För Apbergets nya placering blir det nästan ”överdemokrati” och öppenhet, men bra. För Nannaplaceringen ”kuppades” den fram januari 2007 och mot Badutredningens inte=nej ett halvår tidigare som kommunledningen i formellt demokratiskt beslut tog.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.