Umeås Simmarföräldrar och Badpappor luras av okunnighet och outredningar. Säg Nej till Nannabad! För barnens skull!

Umeås Simmarföräldrar och Badpappor luras av okunnighet och outredningar. Säg Nej till Nannabad! För barnens skull!

Så här skrev igår i kommentar en simmarförälder resp pappa till två bad-ungar.

Simmarföfälder 

Äntligen! 

Det viktigaste är att vi kommer igång med ett bygge av nytt badhus/simhall, simningen och Umeå behöver det. Den gamla simhallen är för liten och håller inte länge utan stora och dyra renoveringar. Parkeringar och kollektivtrafik saknas i stort sett till den gamla simhallen så det nya badhuset blir ett stort lyft. 
Simmarföfälder som dagligen vistas på badhuset.

Pappa till två bad-ungar  

Det blir många som kommer att kunna åka till simhallen utan bil då den ligger så centralt. Kollektivtrafiken vid Gammlia har knappt funnits. Det blir mycket bra!

Se härunder mina kommentar, och jag har också, ända sedan 1970 varit ofta på Umeå simhall, på många andra simhallar i Sverige, men aldrig någon så trafikfarligt belägen. Och så dåligt utredd i Umeå förut. Okunnighet och utredningar lurar simmarföräldrar badpappor.

Men om politikerna låtit detaljplanearbetet fortsätta hade det kunnat bli utrednings/analys-beskrivningar och alla simmarföräldrar, m fl måna om simmarbarn/ungdomar kunnat yttra sig. Och nej, då idrottshallar för unga inget har att göra i trafikfarligt och luftdåligt centrum.

Till simmarförälder

Tyvärr simmarförälder, kollektivtrafik javisst, men se de avstånd som blir från av/påstigning, uppåt 300 m, till entré och bland körande bussar, då är det nog många som skjutsar i bil ändå. Och visst finns parkering till simhallen nu med säkrare gångväg än inne i ett P-hus och gratis dessutom. 
Nej, P och buss blir inget stort lyft utan farligheter och kostsammare. 
Tänk cyklande och gående i tät buss- och biltrafik och P-husinfart rakt emot badentré, borde vara förbjudet!
Men, tyvärr, detta har inte utretts pga stoppat detaljplanearbete och USS och andra simsporter varken fått korrekt information eller möjlighet att yttra sig.

USS har tvingats på detta läge och hade/har? önskeläge på Nolia idrottsområde som är säkert och dessutom man kan samåka med andra familjer till och från, än billigare och bättre. Så säg nej och riskera inte barnens hälsa och simsporternas framtid  med trafikfarliga centrumläge, dessutom sämre luft också. 

Till pappa till två bad-ungar 

Men det är inte Umeå simhall som ska jämföras med utan t ex Nolia som var USS önskeläge eller IKSU som är mest ekonomiskt. Där går det bra med kollektivtrafik och lättare att ta sig  med bil och framför allt cyklandes. Och med stort bad med många, så skapas ofta badbussar från centrum, som gratis till Nydala sommartid. Tänk dit i stället och allt annat är bättre i annat läge, då blir det än bättre än ”mycket bra”.
Nanna trafikkaos

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.