Umeås Bästa i Luleå med hotell, handel, kontor och bostäder för kv Nanna och simkanalhus på campus? Något för Arbetarpartiets manifestation i morgon lördag kring dyra ”skrytbyggen”, inkl Nannabad.

Umeås Bästa i Luleå med hotell, handel, kontor och bostäder för kv Nanna och simkanalhus på campus? Något för Arbetarpartiets manifestation i morgon lördag kring dyra ”skrytbyggen”, inkl Nannabad.

Här nedan t v simkanalillustration jag ska visa i samband med bad/sim-seminarium i Stockholm snart och sedan har Luleå som första kommun via deras campussport anmält intresse för. Så även där kan Umeå lära av Luleå. (Om inte Umeåpolitikerna tänker till och vill vara först?) T h en liknande simkanal i Peurunka i Finland i badhotell med även bollhallar, bowlinghall, mm i frilfutsområde, som ett IKSU utan hotell.

Siimkanal+Finland

Se också från Luleå nu där kvarteret Hunden i centrala stan förnyar stadskärnan. 

http://www.byggnyheter.se/2013/11/kvarteret-hunden-f-rnyar-lule-s-stadsk-rna

På en tidigare parkeringsplats mitt i centrala Luleå har kvarteret Hunden invigts. Mellan Storgatan och Kulturens hus har ett helt kvarter tillkommit som ingjuter nytt liv i centrala Luleå. Det mångfacetterade kvarteret Hunden består av ett hotell, lägenheter, kontor samt butiksytor. Kvarteret blev färdigt i oktober…

Det är som precis kunde ha blivit på Nannakvarteret om Umeås politiker låtit bli en 50×25-metersbassäng, litet äventyrsbad, jättegym och vuxenrelax. Eller kan ju, för det bästa med politiker är när de ändrar sig och lyssnar på allmänheten som ända sedan beslutet 2007 varit i kompakt majoritet och nu enl. en signaturkommentar menar 99,99% är emot.

När för dyr ekonomi blir verklig, får inte badbolaget pengar utan måste avbryta och bygga annat. Grunden går att använda till mycket och ett 50:a-bassängrum på 1 600 kvm kan bli en danshav och för mässor, etc som behöver stora ytor. Se collaget här och tänk Luleåmodellen i st f Nannabad därunder. Läs mer om innehållet under bilderna,

Nanna nytt Luleå I kvarteret finns butiker, i två plan. Åhléns upptar samtliga ytor på gatuplansnivå. I kvarteret Hunden har även ett punkthus byggts med trettio hyreslägenheter samt ett parkeringshus med 134 parkeringsplatser. Intresset för lägenheterna på bästa läge i Luleås centrum, med en boyta på mellan 34 och 94 kvadratmeter fördelat på tretton våningar, är mycket stort.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.