Umeås Galnaste politik Umeågala-dagen: Surgubbe-facebookande av Å(s)a Ögren och Lena (S)andlin och polisanmälanförslag mot badbolag av C:s Mattias Larsson?

Umeås Galnaste politik Umeågala-dagen: Surgubbe-facebookande av Å(s)a Ögren och Lena (S)andlin och polisanmälanförslag mot badbolag av C:s Mattias Larsson?

Polisanmälan mot det kommunala badbolaget, Umeå Badhus AB, ger Centerpartiets gruppledare Mattias Larsson som svar till mig på sin blogg, 4/11, angående att jag vill veta hur, var ocn när samt i vilka protokoll han som styrelseledamot beslutade om badplaner och badbygge på kvarteret Nanna i Umeå. Så här står det:

Om du anser att det bolag som Umeå kommun bildat för uppförande av ett badhus, på något sätt begått olagliga handlingar är du välkommen in med polisanmälan eller annan åtgärd.
ML

Polisanmälan-”rådet” är nog mer ett utslag av irritation över mina frågor här, och upprepade från e-brev, men utan svar där. ”Annan åtgärd” vet jag inte vad det kan vara. Begäran är bara att få svar om besluten i fråga.

Under ytan  ligger kanske att Mattias Larsson, som ändå är den öppnaste av alla gruppledare om badplanerna och i ett parti, Centerpartiet, som varit (och är?) mest intresserad av att reda i Nannabadturerna (se gårdagens blogg om virrvarr i siffror), känner frustration över baddebatten och innerst inne inte vlll ha ett Nannabad men ser inte hur han och sitt parti ska komma ur denna ”badbåt” och ro i land en annan simlösning.

Surgubbe-facebookandet som VK beskriver idag är nog frustration i det (S)tora partiet när en av de fyra kommunalrådskandidaterna, Christer Lindvall, går egna vägar, först ut att lansera sig själv för högsta S-posten och sedan skarpt ifrågasätter valberedningens sätt att föreslå S-kandidater på olika poster inför kommunalvalet om ett år, 2014.

Detta ledde till att förra S-fritidsnämndsordföranden Lena Sandlin, nyss avgången ledarskribent på VF/Folkbladet och nu i den privata sektorn, ”surrar runt” på Facebook och påstår bitterhet mot sin företrädare i Fritidsnämnden och dennes kritik nu.

Och i kommentar spär från valet 2014 avgående S-politikern, nu Byggnadsnämndens ordförande Åsa Ögren, på med ”surgubbe” om Christer Lindvall (i all vänskaplighet tillägger hon i VK-intervju). CL själv anser sig inte bitter utan vidhåller sin kritik om för få utomeuropeiska S-kandidater till valet.

Surgubbe eller inte, eller kanske ”surrgummor” (i all välmening), bättre vore om dessa tre inflytelserika socialdemokrater bryr sig om konkreta politiska frågor som rör Umeå och umeborna. T ex att Lena Sandlin nu igen, som utan politiska poster i kommunen höjer rösten om 50-metersbassängens placering.

Som idrottstjänsteman på Umeå universitet inbjöd hon mig till träff för att prata idrottsidéer, inklusive simframtid. Hon höll då med om att 50:an passar bäst på campus, vid IKSU:S simhall, men som dåvarande fritidsnämndsordförande måste följa partilinjen om Nannabad. Så säg idag, på Facebook?, var du står nu i frågan om simningens framtid, mitt i stadens kommers och nöjen, eller i ett idrottsområde?

Åsa Ögrens innersta uppfattning om Nannabadplanerna kommer kanske inte förrän efter valet. Min känsla är  ogillande och ogillande av att ha måsta stoppa pågående detaljplanearbete för att använda 1948 års detaljplan och slippa allmänhetens insyn och påverkan och snabbt starta ett badbygge utan sedvanlig demokrati (se C-Larsson om polisanmälan).

Detta stärks av att ÅÖ till bekant vi båda känner skakat på huvudet vid fråga om Nannabadplanerna för en längre tid sedan. Om huvudskakningen var mot själva frågan eller mot hela bad- och simplaneringen förtäljer inte historien. Men kanske ett svar kan komma på Facebook?

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.