Umeås Bästa badnyhet: Centerpartiet kan, kanske, tänka ändra sig om Nannabad med fler partier, enl C-gruppledaren Mattias Larsson.

Umeås Bästa badnyhet: Centerpartiet kan, kanske, tänka ändra sig om Nannabad med fler partier, enl C-gruppledaren Mattias Larsson.

Jag skrev nämligen igår torsdag till ML om simningens möjligheter ifall man får välja sitt bästaläge och om de idéer jag jobbar med. Och avslutade med VK:s uppgifter igår om tre gånger dyrare drift än dagens smhall om 10 mkr/år, dvs 30-35 miljoner kr/år mot Lerstenens beräkning 22 mkr/år.

TIMEOUT ANG EKONOMI OCH TRAFIKFAROR – HOPPINGIVANDE SVAR

På frågan om en timeout ang. driftsekonomin och bedöma riskerna med trafikfarligt läge så att simsporterna riskerar färre medlemmar, svarade centergruppledaren att han inte själv går före här, men svarade ändå visst hoppingivande följande:

Men får du med dej några andra partier på banan så är jag villig att lyssna.

Kanske kan Mattias Larsson, gruppledare i Centerpartiet så småningom peka med handen i badbolagsstyrelsen och visa var skåpet=badet hellre ska stå? (Bilden är från webbsänd presskonferens vid badbolagsinformation)

Mitt "värvningsförsök" blir då via bloggen ge andra partier möjlighet att söka kontakt med Centerpartiet. C var för många år sedan tidigt ute med kritik mot Kolbäcksleden som nu E4-genomfart och fick röstuppgång i valet, särskilt kommunalt, som följde (minns ej årtalet. Då var det förra C-ledaren Sven-Olov Edvinsson som tog ton.

CENTERPARTIET HADE RÄTT OM E4 – NANNABAD DÅLIG KOMPROMISS

Nu vet vi att Centerpartiet hade rätt, en E4 borde har gått längre bort, idag är den varken bra stadsgata eller bra genomfart. Den är en dålig kompromiss, faktiskt liknande ett Nannbad där ingen heller blir nöjd, varken äventyrsbadare med för litet bad eller simsporten med inga SM-möjligheter.

Och mot ett Nannabad får VK:s uppgifter om dyrt bad i driftt "vatten på sin kvarn" när socialdirektör Eva Klingefors säger nej till att Socialtjänsten hyr för nya lokaler där, se nedan.

 

FRITIDSNÄMNDEN FÅR ÄN KNEPIGARE MED PENGAR ÄN SOCIALA

MEN vad ska då ett nybygge på också en värdefull tomt (kanske mer genom närheten till P-hus, för bostäder, kontor eller annan satsning mer för vuxna än nu för barm) då kosta i hyra? Fritidsnämnden/Umeå Fritid har det än knepigare att få pengar när det kärvar, sociala frågor är då viktigare än fritidsfrågor.

SÅ nu börjar sprickorna i "Nannabadskutan" ta in vatten och går djupare och trögre, där även mitt medborgarförslag idag (se tidigare blogg) om att kommunen utreder trafikkonsekvenserna för särskilt barn/ungdomare, tynger.

ANNAT DIREKT POLITISKT STÖD FÖR ALTERNATIV i BAD/SIMNING I UMEÅ

LYFTET kan bli nya simidéer med bättre och mer ekonomiskt i klokare läge, och som jag får allt större gensvar för och siktar på att visa på bloggen på måndag 6/5. Och då även avslöja om annat direkt politiskt stöd att just arbeta fram alternativ för bad/simning i Umeå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.