Umeås Cyni(s)ka barnpolitik! S driver hårt för heltidjobb för de som vill det. Men när barn får syskon, då avgör politiken, 15 tim (dagis) och 0 (fritids)!

Umeås Cyni(s)ka barnpolitik! S driver hårt för heltidjobb för de som vill det. Men när barn får syskon, då avgör politiken, 15 tim (dagis) och 0 (fritids)!

Jag ville inte tro det var så illa nu i Umeå kommun för skolbarn som får nytt syskon och enl. VK idag tas av frtidshemsplatsen, jag trodde det gällde fritidsklubb, dvs något äldre skolbarn.

Se http://www.vk.se/plus/1211155/elin-och-olle-far-inte-langre-ga-pa-fritids

Inför förra valet, 2010, lovade S-partiledaren Mona Sahlin 6 tim/dag för syskonplatser på dagis och S-ordföranden i För- och grundskolenämnden, Margareta Rönngren, lovade samma vid S-regering. Det blev inget S-regerande på riksnivå, men i Umeå kommun. Men då gällde inte löftet och i stället har det nu försämrats för barnen med syskonstopp på fritids.

Därför har jag följande kommentar på vk.se nu

Förr i Umeå kommun var detta inget problem, vi föräldrar fick välja och avgöra och sedan betala avgift som gällde.

Vadan denna reglering nu? Och hur görs i separerade familjer? Varannan dag på fritids och varannan hemma, eller varannan vecka, eller blandat beroende på pappa eller mamma som vårdnadshavare? Vem kollar? Hur gör fristående dagis och skolor, kollar kommunen där?

Släpp dagis- och fritidstider fritt och låt föräldrarna få vara myndiga att bestämma över sina barns bästa, inte byråkrati och politik. Då mår barnen bäst och det är det viktigaste!

Och har skickat e-brev till Allianspartierna i hopp om man ser värdet i att honnörsord om VALFRIHET även kan gälla tider i förskola och på fritidshem. Hoppet är inte stort att M, FP, C och KD inser vikten för föräldrar att få bestämma här, men försöka duger.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.