Umeås Bästa förhandlingsläge för nytt 50:a-läge har Umeå-simsporterna med trafikstopp för Nannabad och mha Svenska Simförbundet.

Umeås Bästa förhandlingsläge för nytt 50:a-läge har Umeå-simsporterna med trafikstopp för Nannabad och mha Svenska Simförbundet. 

Detta "bästa" förhandlingsläge för simsporterna kommer av trafikproblemen enligt konsultrapporten för Nanna- och Mimerkvarteren, se tidigare bloggar.

Gator- och parkers i Umeå kommun, skarpa kritik i detaljplaneunderlaget för grannkvarteret mot "trafikalstrande anläggningar" (här ett Nannabad), bäddar för trafikstopp för Nannabadplanerna.

LYFTA BLICKEN OCH NOGA VÄGA NYTTA MOT INTRÅNG…

Så här står det bl a "….i takt med att andra förtätningsprojekt tillkommer inom centrumfyrkanten, lyfta blicken och noga väga nytta mot intrång speciellt vad gäller trafikalstrande anläggningar."

Och TRAFIKALSTRANDE är verkligen äventyrbad, 50:a, undervisnings- och hopp/djup-bassäng med alla barn och ungdomar och familjer och föreningar, som vill dit.

OLYCKSRISKER FÖR BARN/UNGDOMAR KRING ETT NANNABAD

Så Umeå kommuns egen expertis i form av tjänstemän på Gator- och parker är tydlig i sitt budskap till beslutande politiker om att "lyfta blicken och noga väga nytta mot intrång" i fråga om ett Nannabad. Och i intrånget ingår också de olycksrisker som följer.

Säkerhet för barn och ungdomar krävs enligt FN:s Barnkomvention och beskrivs i detaljplanematerialet 2011 för Nanna och upprepas nu kring Mimerkvarteret. Olycksriskerna, till och från ett Nannabad, blir påtagliga, enl ovan illustration för planerat Nannabad.

SIMSPORTER FÅR BÄSTA FÖRHANDLINGSLÄGE

Detta ger då all anledning för simsporternas företrädare att förekomma ett trafik- och miljöpolitiskt stopp senare av Nannabadplanerna med ett eget STOPP NU, dvs ett nytt NEJ efter det förra hösten 2012 som fick politikerna att lyssna.

Det ger då bästa förhandlingsläge för att få visa sina ideallägen (precis som gymnastiken nu får gehör för med sitt Gymnastikens Hus vid Dragonskolan/Noliaområdet).

2014-ÅR VISAR NY SIMARENA – SM-VECKAN SOMMAR BLIR MÖJLIG

Därför kan Umeås politiker tillsammans med simintressenter och Umeå Fritid se till att nytt bad- och simläge utreds så att det under under 2014-året kan presenteras ny och bättre simarena. Och alla involverade blir nöjda.

Då fås en SM-50:a, mulitbassäng, hopp/djup-bassäng, min simkanalidé?, samt utvecklingsmöjligheter på en tomt som klarar trafiksituationen och har utemiljö intill, där då campus vid IKSU Sportcenter är bästa idag och för framtiden. Och SM-veckan sommar blir möjiig!

Här ovan visas en Campus SImarena i tre olika placeringar, väster om IKSU med närhet till universiteten, norr om IKSU ihop med simhallen där och öster om IKSU/söder om friidrottsarenan intill skog och mark. 

UPPSKATTNING FRÅN ALLMÄNHETEN

Simsporterna får därmed uppskattning också från allmänheten i i Umeå. Och av simintresserade föräldrar som då tryggare kan välja simidrott för sina barn om en ny simhall hamnar på campus med alla andra sporter där, gymnasieskola och hela universitetet. Även säkra till- och frånfarter samt bra busskommunikationer.

NYA TÄVLINGSFORMER: NÄRA-TRIATHLON OCH INNE-TRIATHLON

Plus utvecklingsmöjigheter och nya tävlingsformer genom många sporter tillsammans. Tänk nya triathlontävlingar, "Nära-Triathlon" med simning i simkanalen, cykel runt Nydala och löpning på friidrottsarenan. Eller "Inne-Triathlon" på vintern med simkanalsim, spinningcykel-lopp och löpband. Och med publik som kan följa hela tiden.

SÅ, SIMIDROTTER I UMEÅ, VÄSTERBOTTENS SIMFÖRBUND OCH SVENSKA SIMFÖRBUNDET, NU FINNS CHANSER ATT MEDVERKA TILL DET BÄSTA FÖR SIMNINGEN I UMEÅ 

I ETT AV EUROPAS FRÄMSTA IDROTTSOMRÅDEN, CAMPUS MED OCH VID IKSU SPORTCENTER, OCH NÅ VÄRLDSKLASS (som det ju är på idrottsforskning här)!!

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.