”Riv upp” rivning av Umeå simhall! Riskanalys för barnen intill oklar med bl a ”När barnen sover” – ”minimera störningar under dessa tider”…?? ”Barnombud” hade stoppat rivning.

Den 31:a januari skickade jag e-brev till olika kommunansvariga för planerad rivning av Umeå simhall angående risker för barn, föräldrar och personal i förskolan invid och beskrev detta i nedan blogg en vecka senare, 7/2, utan att ha fått svar då.

100-årigt (snart) idrottsområde i Umeå förstörs utan utredning, analys och bedömning + risker för barn/personal, se brev till kommunen.

Nanna rivning dagis

https://blogg.stage.vk.se/umeas-basta/2017/02/07/100-arigt-snart-idrottsomrade-i-umea-forstors-utan-utredning-analys-och-bedomning-risker-for-barnpersonal-se-brev-till-kommunen/

I fredags, 10/2, kom ett svar, från t f fastighetschef Ewa Klingefors, som syns här nedan. Svaret bekräftar farhågor om att riskanalysen är oklar och otillräcklig, t ex ges inga besked om hur dialog varit med dagisföräldrar och personal innan rivningsbeslut inför upphandling.

”Bedömning har gjorts av risker…” ”……där barn i förskola, föräldrar, etc (är det personal?, min anm.) vistas.”

MEN INGET OM DIALOG MED BERÖRDA, INTE HELLER OM FACK MEDVERKAT.

Sedan står om möten när rivande redan är igång! Enda konkreta är  ”Det är även angett när barnen sover…” och då ska man ”minimera störningar”.

MEN NÄR BARNEN ÄR VAKNA SKA BULLRANDET HÅLLA PÅ! OCH ÄVEN UTOMHUS? ELLER SKA BARNEN HÅLLAS INOMHUS HELA DAGEN? FÅR DE SOVA ANNAN TID?

Nanna rivning simh svar UB jpg

Längst ner är ett besked som visar på hur begränsat och ytligt man behandlat den här så riskfyllda rivningen. Ärendet som ligger under Tekniska nämnden är nämligen delegerat och enbart anmälningsärende, således inte politiskt behandlat av de nämnder som fick mitt e-brev, dvs TN, Byggnadsnämnd, Miljö- och hälsoskyddsnämnd, För- och grundskolenämnd och Fritidsnämnd. Delegerandet förklarar då varför jag inte fått svar från politiken.

Även hanterandet är således otillräckligt och gör då att det inte finns protokoll på vad som sagts, gjorts och bedömts av olika ansvariga förvaltningar/nämnder.

Ja, man kan säga oansvarigt i att inte se till att barn, framför allt, men också föräldrar och personal får helt säkra garantier på inga risker och ingen hälsovådligt.

RIVNINGSPLANERNA MÅSTE DÄRFÖR ”RIVAS UPP” OCH ALLA BERÖRDA I FÖRSKOLAN OCH D:O NÄMNDER FÅR ALLA FAKTA PÅ BORDET OCH FÅR YTTRA SIG!

Och finns minsta osäkerhet och orolighet, ska inte barn vistas så nära detta stora, bullriga och omfattande rivningsbygge!

Anser någon förälder att man inte vill att barnet/barnen går där, ska det/de erbjudas annan dagisplats!

Säkrast är nu att hela ärendet tas i kommunstyrelsen och att rivningsstarten inom kort skjuts fram i tiden, och tills alla oklarheter-risker synats, analyserats och bedömts!

PS

Värna barnens rättigheter i Umeå

Värna barnens rättigheter i Umeå

Debatt. För att värna barns rättigheter samtidigt som Umeå växer behövs ett kommunalt barnombud.
Det skriver Ulrika Edman (V) och Mats Einarsson (V).

Vänsterpartiets förslag i debattinlägg i Folkbladet lördag 11/2 om barnombud i Umeå kommun, se http://www.folkbladet.nu/1783841/varna-barnens-rattigheter-i-umea är bara att instämma i; och hade ett kommunalt barnombud funnits för detta ärende, hade allt kunnat gjorts  för barnens bästa.

Och troligen inte gett rivningstillstånd förrän barn och rivning separerats. Eller kanske hade då insetts att simhallen hellre renoveras för annat och förskolan kunna vara kvar.

Nanna simhall gräddhyllaLiksom att snart 100-åriga Gammlia idrottsområde behålls intakt och för utveckling. Se mer i text och på bilder på min blogg redan 2/1 i år om rivriskerna.

Livsfarligt riva Umeå simhall för personal, dagisbarn och SM-vecka! Säkrare + mer ekonomiskt sälja den?

Livsfarligt riva Umeå simhall för personal, dagisbarn och SM-vecka! Säkrare + mer ekonomiskt sälja den?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.