Hätsk debatt om skidspår – men tyst från medier om SM-vecka-risker pga bostäder i Gammlia idrottsområde.

Insändare i VK om skidspåren i Gammliaskogen, bl a SM-spår vid SM-veckan vinter 2014 i Umeå och nu till planerade SM 24-26 mars i år gav igår efter olika kommentarer nedan rubrik ”Hätsk debatt om rätten till spåren.” Och det är bra att frågan ”lyfts” i medier. Men…

Nanna spår Gammlia

.. mitt debattinlägg 2/2 om hur Umeå kommuns bostadsplaner på grusplanen och simhallstomten (vid riven hall) riskerar inget SM på längdskidor och därmed stopp för SM-vecka vinter fick insändarstöd den 3/2 och igår debattreplik 8/2 om värnande av området för idrott, det gör inte VK och andra medier i Umeå något av, än så länge.

Här är fler argument till försvarare av skidspåren och fredande av dessa från gående:

Med bostäder grusplan/simhallstomt, 400 har nämnts och drygt tre i snitt ger 1 000 personer som får Gammliaskogen och spåren intill som granne. Och om kommunen planerar kan försäljningsreklamen då komma att informera om närheten hit för skidåkande och promenerande SOM DÅ RISKERAR GE FLER SOM STÖR SKIDÅKANDE.

Så VK och andra umemedier, beskriv även sådant som följer när idrotts- och grön-områden ”förstörs” av bostadsbyggande. Tidigare bloggar har mer underlag för reportage.

Så här nära är Umeå kommuns senast/2008 redovisade förslag, även hyreshus I SKOGEN!

NannaGammlia Norrporten

Bolag föreslog att bygga läktare mot att få bygga 300 bostäder, idag 400 i kommunplaner.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.