Säkrare vid Bildmuséet än vid Kulturväven för älvsrisker där staket/hinder behövs för barn och föreslås i medborgarförslag.

Förra bloggen med medborgarförslag om staket/hinder efter Umeälven vid Kulturväven och parken där, finns nu på Umeå kommuns hemsida och nedan. Det är pga riskerna för barn som kommer dit, med föräldrar, dagis, skola och i andra gruppsammanhang och förutom besök i Väven också rör sig i parken och nära älven.

Igår promenerade jag efter älven och vid Bildmuséet finns också risker. Men dit kommer färre barn och där är den en stensluttning ner samtidigt som det finns en brygga och trappa att ta sig upp. Nedanför Rådhusparken är det tvärt ner och ingen hjälp och komma upp. På båda platserna såg jag inga livbojar!

Nanna Bildmuséet älv

Så kanske mitt 17:e medborgarförslag kan få ett ja (övriga är nej eller undanglidande nej) och rör det barn känns 40-årigt arbetande med och för barn som en stor framgång om Umeå kommun snarast räddar barn från dessa risker. Sedan är det dags att flytta bad/simning från kv Nanna och rädda från trafikfarligheter där, staket passar ju inte då.

47/2014 2012-12-05 Urban Bengtson Staket/hinder efter Umeälven vid Kulturväven och parken

 

Nanna medb.förslag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.