Umeås Spräckta S-V-samarbete? Stoppar Nannabadbygge som V aldrig gillat, Spiric emot från början, Jacob-son ifrågasatt trafiksituationen och Mikaelsson krävt detaljplan, så nu hopp om badstopp vid V-avhopp!

Umeås Spräckta S-V-samarbete? Stoppar Nannabadbygge som V aldrig gillat, Spiric emot från början, Jacobson ifrågasatt trafiksituationen och Mikaelsson krävt detaljplan, så nu hopp om badstopp vid V-avhopp!

Skakar det nu i S-V-samarbetet och t o m spräcks på något sätt, finns möjlighet att vardera parten spräcker också överenskomna projekt och satsningar. S kan spräcka med att överge samarbetet och V hamnar i oppositionsställning. Men S kan inte nu spräcka Kvinnohistoriska muséet man gick med på mot V:s stöd av S.

Nannabadbygget kan däremot V säga nej till och plocka många röster inför valet. Att Nannabad inte är bra har flera nya V-politiker insett. T ex en yngre, f d studentkaktiv, Daniel Nyström, flitig i debatt och på bloggen. Också öppen i svar på kommentarer, som t ex nedan där jag tyckte att V bör säga nej till Nannabad när nu fördyringar, neddragningar och försämringar blivit uppenbara.

Så här svarade bl a DN den 4/2:

Socialdemokraterna och högern har låst sig vid tanken att just ha ett helt nytt badhus (som förvisso är betydligt mindre och sämre än utgångstanken). Det handlar om prestige S och borgarna.

Nanna Spriric Örjan M

Och ovan här sa V:s gruppledare Tamara Spiric redan vid beslut om Nannabadläge 2007 samt 2:e v.ordf. i Byggnadsnämnden Örjan Mikaelsson, för litet utrymme resp krav på miljöutredning (stoppades då detaljplanearbetetet avbröts för att tillämpa 1948 års stadsplan)

Tekniska Nämdens ordförande, tillika med i badbolagets styrelse, V:s Lasse Jacobson (t v nedan) yttrade sig kritiskt vid presskonferensen om nuvarande badförslag, ang. just trafiken, men fick inte tala klart då S-Holmlund hyssjade honom och Jacobson blev tyst. Men kanske turerna nu och ev. spräckt samarbete kan göra att LJ nu talar i klartext och ger uppgifter om hur farligt trafiken blir kring ett Nannabad, som sänker detta.

Nanna badbolagsstyrelse

Och då får Vänsterpartiet att stiga i allmänhetens ögon och ge röster inför valet. Medan prestigelåsningen om Nannabad mellan ”S och borgarna” som Daniel Nyström menar gäller, då ger förluströster där. Så kan valrörelsen ha fått en rivstart idag på Kvinnodagen, den 8 mars, lämpligt då kvinnor, som oftare är mer med barn. kan inse och känna mer för farligheterna i trafikmiljön kring ett Nannabad. Samt hur fördyrat bad slår mot annat i neddragningar för barn.

 

4 kommentarer

  1. a

    Kan du inte döpa om din blogg till ”bloggen mot bygget av nannabadet”. Det skulle ge en mkt mer exakt beskrivning av vad din blogg handlar om.

    • Urban Bengtson (inläggsförfattare)

      Tack för omtanken, men bloggen handlar också om andra och bättre simidéer, ibland om dagisfrågor samt någon gång en utvikning om annat. Alla med undertonen av att verka för Umeås Bästa… inte det sämsta.

  2. Seth

    a, vill bara synas i din blogg !! Vet inte om det är kört nu med badhusbygget, ser nästan ut som att bygget har avancerat så pass med pålning att det liknar inte vanliga bostadskomplex. Det är synd och skam att inte folkvalda politiker ens lyssnar något på den i det närmaste totala opinionen !! Kan man embarkera bygget till Lennart avgår, kanske det finns hopp ! Och fortfarande vart skall alla våra inkommande turister med husbilar, husvagnar, bussar, parkera i innerstan ?! Träffade en annan ”hög” politiker, nämnde detta, fick höga ögonbryn och stammande svar ! Ett var kanske vid IKEA där finns stor parkering ?! Vad f´n är vi på väg !

    • Urban Bengtson (inläggsförfattare)

      Inget är kört i något, snart ska ekonomiberäkningar redovisas inför en junibudget, trafiksituationen måste informeras om, etc, som badbolaget håller under ytan, även hur överytor om 3 000 kvm = 35 % mer kom till. Snart är det som ifråga om hundlatriner och Apberget, bristerna blir tagbara, inklusive turismens större bilar och bussar. Frågor behöver ställas hela tiden och nya likaså, t ex finns huvudentré där man kommer först till äventyrsdelen och sedan 50:an. Hur löses betalningen till enbart simmande om man måste igenom äventyrsbadet? Ska man betala den högre avgiften som är för lekbad för att simma? Och om man betalar enbart för att simma, hur kollas att man inte lekbadar ändå? Men så går det när det beslutas först och kollas efteråt. Alla byggen går att göra till annat, i Paris finns planer på att bygga om gamla tunnelbanestationer till, just det, en simbassäng! Så fortsätt att fråga och fråga, gärna skriftligt, med e-post och begär svar av badbolagspolitikerna och Umeå Fritid som nu ska lösa det praktiskt, ett UF som aldrig velat ha detta Nannabad och därför kan vara tacksamt om man får stöd för sitt ogillande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.