Umeås Umebo för 2013-Årets Västerbottning: Jan Hägglund, Arbetarpartiet, umepolitikens visselblåsare håller inte tyst om Umeå kommuns ekonomiska dödgräveri!

Umeås Umebo för 2013-Årets Västerbottning: Jan Hägglund, Arbetarpartiet, umepolitikens visselblåsare håller inte tyst om Umeå kommuns ekonomiska dödgräveri!

Det är Hägglunds debattinlägg i VK http://www.vk.se/1029117/kulturvaven-ruinerar-umea och rekordmånga (för debattsidan) 29 kommentarer och erkännanden till JH och möjliga röster i kommunvalel 2014 som gör att jag tycker denna politikens Whistleblower i Umeå är värd högre erkännande och då som Årets Västerbottning.

Ty med bibliotek kvar mitt i stan vid bussarna blir det lättare för hitåkande AC-bor att besöka ”bibblan” liksom med en simhall, inte äventyrsbad som Jan Hägglund skriver, blir det billigare och i annat läge utanför centrumkärnan och lättare för andra länsboende att komma dit och simma i Norrlands enda inomhus-50:a. T ex göre sig turister med husvagnar inget besvär att nå Nannabad.

Här är en del av Hägglunds och Arbetarpartiets nya sympatiytringar ur kommentarerna.

ungdom

Kan inte någon driven eldsjäl se till att starta en namninsamling mot detta spektakel?! Det nya badhuset vinner loppet av orimliga byggen. #StoppaNannabadet #Demokrati #Detärbråttom

RÄv

jag har flera gånger påpekat det jag vill kalla för ”ekonomisk bakfylla”. 2015 blir nog jävligt tungt rent ekonomiskt! och det har bara att göra med alla dessa projekt som ska få umeå att glittra extra under 2014.

bertil

Jan Hägglund – du har min röst

Umebo

BRA! Du får min röst i valet!

Max

Bra! Jag håller helt med.

Förvånad

Helt otroligt att inte något lika verklighetsförankrat kommit från de etablerade partierna. Trodde aldrig jag skulle säga det men Jan Hägglund verkar vara Umeås vettigaste politiker.

Lennart Holmlund och Anders Ågren för att inte tala om Marie-Louise Rönnmark borde ägna sig åt självrannsakan och börja rädda det som räddas kan istället för att bara hoppas att allt löser sig med tiden alternativt att problemen blir riktigt allvarliga först när jag lämnat skutan.

Kanske kan de ingå i en arbetsgrupp under Hägglunds ledning?

fritidspolitiker 

Jan Hägglund-här har du faktiskt rätt och vi som följt debatten i KF från en rad lite längre bak kan inte annat än förfasas. Du har slagits mot väderkvarnar t ex vänsterledaren och Marie-Louise Rönnmark som med emfas hävdat att du varit fel ute. Det var du inte och på senaste KF så hörde man också några som gick upp för att försöka skriva om sin egen del i historien redan nu. Wennström är väl ett typexempel på detta.

Kim

I de flesta fall anser jag AP som ett flummigt utopiparti, men i dessa frågor får jag erkänna att de har rätt.

Hur kan vansinnet få fortgå utan att någon vill ta ansvar för de idiotiska besluten?

Musse 

Bra Jan!

Vilket parti tillhör du? Kommer ev. en röst din väg i kommunvalet!

2 kommentarer

  1. Närdetpassar?

    Det må så vara att denna man tagit några obekväma frågor under sina vingar som han driver åt folket, fint gjort. Men jag får känslan av att det är lite när det passar. Hur är det med tillsättandet av tjänsten som omvärldsstrateg som gick till så helt uppåt väggarna? Politikerna håller tyst i denna fråga, likaså Herr Hägglund. Varför? Ingen vet.

    • Urban Bengtson (inläggsförfattare)

      Kanske tipsa Hägglund om en enkel fråga till kommunansvariga om tjänsts, då får man se om han är ”fågel eller fisk”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.