Umeås Felaktiga siffror om Nannabad i ytor, innehåll och kostnader ger ej trovärdighet, t ex lurades Veronica Kerr (KD) för två år sedan om äventyrsbadet. Gör om – gör nytt!

Umeås Felaktiga siffror om Nannabad i ytor, innehåll och kostnader ger ej trovärdighet, t ex lurades Veronica Kerr (KD) för två år sedan om äventyrsbadet. Gör om – gör nytt!

För två år sedan skrev KD:s gruppledare en interpellation till Kommunfullmäktige om för litet äventyrsbad. Umeå kommun hade tagit över de privata aktörerna Lerstenen AB uppdraget att bygga Nannbad för att driften blev för dyr 22 +- 2,5 mkr/år. Och presenterat nytt förslag med äventyrsbadytor på 1 050 kvm mot 1 250 tidigare. Det fick KD-ledaren att vilja avbryta planeringen.

Men hon försäkrades att uppgifterna var fel, det skulle bli över 1 400 kvm. Med detta lät sig gruppledaren Kerr nöja och ett stopp av Nannabad blev inte aktuellt. Och i kommunens redovisning på hemsidan, uppdaterad i maj i år står just 1 482 kvm. MEN och ett stor men, detta är falska siffror, det är c:a 850 kvm när man mäter ritningarna och i det kommunala badbolagets redovisning kan man läsa fram 965 kvm, där skillnaden ovan är att badbolaget räknar in korridorer.

Så står Veronica Kerr kvar vid sin kritik, ska hon göra en ny interpellation, både för att äventyrsbadet är än mindre än för två år sedan och att hon blev lurad om större och som kommunen fortfarande påstår, se i tabellerna härunder.

Mer fel är att kommunens hemsida skriver 50×21 meters bassäng, men badbolaget 50×25 m. Driften säger kommunen idag 22,5 – 25 mkr/år medan badbolaget säger ingen siffra och medierna sagt 32 mkr eller 28 mkr i hyra vad det nu är. Totalytan för kommunen är 12 135 kvm och för badbolaget 11 337 kvm. Motströmsbassäng blir något annat motströmskanal. Teknikytor 3 849 kvm eller 3 405? O s v snart inte en siffra lika. Så vad ska man tro och hur ska man lita på att allt annat är rätt räknat och beskrivet.

Se också om ”eventuellt ökade trafiken” som om kommunen inte fattat att det kommer ett bad dit med mängde av bilar och skjutsande bilar samt utflyktsbussar och att det byggs mycket nytt annat som drar in trafik.

Se hur Byggnadsnämndens ordförande Åsa Ögren (S) och v ordf Ulrik Berg (M) uttalar sig om befintlig miljökonsekvensbeskrivning, men säger inte att alla miljöutredningar stoppades när detaljplanearbetet avbröts och ersattes med 1948 års stadsplan. Och ÅÖ:s utlovade frivilliga miljöutredning är inte gjord än.

Dessa olika informationer som förvillar trots att sju badbolagsstyrelseledamöter också har höga poster som kommunpolitiker. Hur ska man då kunna lita på vad som gäller och vad kostnader blir, särskilt driften. Investeringarna finns inte ens budgeterade och beslutade i Kommunfullmäktige?

Så Veronica Kerr kom med ny interpellation om äventyrsbadytorna och till kommunledningen och badbolaget bllir det enkla rådet, Gör om och gör nytt, så här rörigt och icke trovärdigt kan inte ett nära nog havmiljardbygge skötas, på lösa boliner och ”inte en siffra rätt” vid jämförelser!

Nanna kommunen hemsida

Umeå kommuns hemsida 29/5 2013                 Umeå Badhus AB:s hemsida från april 2013

Nanna kommunen-badbolaget

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.