Umeås Nanna-P-miss: 30 !! cykel-P-platser för 2-300 cyklar/dag, se ritning och VK, och utlovad utredning ogjord före bygglov, vad ska man då tro om annat i badplanerna? Om ekonomin..?

Umeås Nanna-P-miss: 30 !! cykel-P-platser för 2-300 cyklar/dag, se ritning och VK, och utlovad utredning ogjord före bygglov, vad ska man då tro om annat i badplanerna? Om ekonomin..? Tänk också att det kan bli mer toppdagar..

Först, rekord igår i bloggläsare, 203 olika och 19:e plats av VK-bloggar. (Och just nu på morgonen 14:e). Det visar att ekonomin berör läsare, hoppas också det var en del Umeåpolitiker som läste, än kan mycket ändras även om Nannabadbudget tas på måndag 28/10. Alliansens budgetpresentation på nätet, med snygg layout hade bara ett ord i frågan om halvmiljardprojektet Nannabad.

På länken alliansbudget_2014_slutlig finns bara neutrala ordet ”Badet” och bara om driften. Investeringen på nu 400 miljoner kr är som borttrollad. Vart? Något för Umeås medier att leta fram?

Nu dagens blogg om nya felbedömningar eller slarvplanering som så mycket under Nannabadprocessen.

Cykelparkeringen om 30 platser för upp till 1 000 besökare i snitt per dag, där 20-30% cyklar dvs behov av 2-300 platser, är inte ett skämt, det är fullt allvar, se nedan från anbuds/bygglovs-ritning om cykelparkering i separat utredning som skrevs innan bygglovet prövades i maj. 40 angavs då. Och se VK:s beskrivning den 24 juni från kommunens cykel-P-planering.

Liksom ekonomikalkylerna missat riktigt underlag för besökande, har Umeå kommun missat cykel-P-behovet. Där finns bara 30 angivet vid Nannabad och inga vid Vasaskolan. Men 250 låsbara ställ på gradängerna på Järnvägstorget och 270 vid Rådhusparken intill Kulturväven. Av 1 200 totalt planeras 30 vid Nannabad, 2,5 % !!

Om kommunen inte klarar utlovade cykel-P-utredningar och beräkna rätt, vad ska man då tro om annat, ogjort?, i badplanerna, och dessutom betydligt svårare, som att beräkna driftskostnaderna.

Stoppa Nannabadkarusellen, det blir allt olustigare att se hur illa dessa bad- och simplaner är gjorda. Nu har också riksmedia genom Expressen i stor ledare ”äventyrliga” bad pekat ut Umeå som ett dåligt exempel. Och med svagheter och riskfylldheter praktiskt och ekonomiskt, finns chans/risk att riksmedia snart synar Umeåbadplanerna närmare. Vem vet, kanske knackar Uppdrag Granskning på stadsporten vad det lider.

Nanna cykel-PNanna 30 cykel-P

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.