Umeås Bästa: JA till innovativ simhall ur badbranschmöte om ”attraktiva badhus” jag deltar i och NEJ från simfolk till sämsta Nannabadplaner! Och även idén ”simmabio”.

Umeås Bästa: JA till innovativ simhall ur badbranschmöte om ”attraktiva badhus” jag deltar i och NEJ från simfolk till sämsta Nannabadplaner! Och även idén ”simmabio”.

Om en månad hålls ett stort seminarium om ”attraktiva badhus” med ”gräddan” av simhallskompetens i Sverige där byggföretaget NCC är största badbyggare i Sverige och dotterbolaget Anjobygg främsta specialisten på badbyggantioner.

Här är ur inbjudan: en seminariedag där vi presenterar en affärsmodell som innebär att vi i ett långsiktigt åtagande tar ansvar för design, byggande, ägande och drift av nya badhus. Våra samlade erfarenheter av byggproduktion, verksamhetsdrift och fastighetsägande har resulterat i att vi kan erbjuda kommuner attraktiva och moderna badhus till en rimlig kostnad. 

Medley AB, den största driftsentreprenören av simhallar i landet (driver nu Umeå simhall och Umelagun) medverkar liksom simhallsarkitekter med renommé i landet och fastighetsbolag. Jag bjöds in för att dessa blivit nyfikna på mina simidéer och bad/sim-bok med Framtidens Simning.

Simkanal skiss

Så nu får jag chans att lyssna på expertis som behövs för att utveckla min simkanalidé med strömmande vatten och ”simmovationen” att lära simma lättare-snabbare-säkrare. Ovan simkanalen och här senaste idén, en film-siminnovation.

Simmabio kallar jag denna idé/uppfinning för nya och existerande simhallar. Skissen är av Mats Edvardsson, Umeå och bildcollaget är från IKSU simhall. Redan finns Umeåintresse.

Vid Umeå universitets högtidsföreläsningar lyssnade jag på professor Patrik Svensson vid HUMlab om interaktiva medier. Han visade på stora bilder på väggar i föreläsningssalar. Så det passade att visa min filmsim-idé och nu ska han fundera vidare.

Simmabiofilm

Tänk om simningen i Umeå vill popularisera simmandet, utveckla nytänkande med NEJ till gammelmodig Nannabad och JA att pröva nymodigt filmsim, t ex testa i IKSU simhall.

TÄNK dessutom om det finns kreativt lyssnande politiker och intresserade partier i Umeå kommun samt simföreträdare i att bli först i Sverige här, i Europa och kanske världen. Och ihop med Umeåaktörer skapa allt i en innovativ simarena med simkanal och äventyrssim.

Redan har jag en intressent, ”campussport”-företrädare i Luleå där badutredning går igång. Tänk Umeå-Luleå i samarbete och norra Sverige främst i landet!

Simarena simkanal

 

2 kommentarer

  1. mange

    Tja Urban !!
    Jag håller med dig att Nannabadet inte ska byggas på grund av många olika faktorer.

    Men nu börjar jag bli less på ditt eviga tjatande om Iksu-simmhallen.. som du nu skrev i denna blogg så vill jag inte ha någon ”BIO” när jag simmar .. När jag simmar vill jag känna lugn och harmoni.. jag vill kunna prestera när jag behöver det, och då vill jag inte ha en skärm eller dylikt som visar en massa film. ”stressfaktor”
    Du som brukar vara så ”smart” hur tänker du nu ??
    Nu när man är och tränar så är det tv-apparater överallt på cyklar crosstrainers osv .. allt med media gör oss människor mer o mer stressade och det är något vi ska ta bort när vi tränar.

    • Urban Bengtson (inläggsförfattare)

      Bio-idén är en möjlighet för att locka fler, precis som det finns ”klassiskt sim”, där man sänker ljuset och har klassisk musik. Det finns tider i Umeå simhall där man har flyttyg för barn/ungdomar och lockar dessa. Och med en 50:a och en 25:a på IKSU, kan en del ”filmsimma” och andra, samtidigt träna på i 50:an i ”lugn och harmoni”. Och i undervisningsbassängen är det vattengympa med hög musik. Så nog får du, liksom jag, som vill simma på ifred göra det, särskilt om de olika utbuden finns på samma ställe.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.