Umeås Umelagun riskerar stängas vid Nannabad eller Nannabad riskerar stängas sommartid pga Umelagun! Eller förlorar båda…Tänkte inte på det – igen.

Umeås Umelagun riskerar stängas vid Nannabad eller Nannabad riskerar stängas sommartid pga Umelagun! Eller förlorar båda…Tänkte inte på det – igen.

Gårdagens blogg med kommentar från signaturen Seth,

Urban, det har inte framkommit var alla sommarturister med sina husvagnar och husbilar skall ställa upp när kajparkeringen är borta ! Kv. Nanna är en centralt och bra plats för att ta emot turister som gagnar handeln. Vore intressant att läsa hur man tänker lösa den frågan.

sätter fokus på något som inte utretts, sommarproblematiken, Nannabad med bassänger och äventyrsbad på sommaren när Nydalaområdets Umelaguns äventyrsbad, mm är i gång juni-juli-augusti. Och är 3-4 ggr större än Nannabadets ”mini”-äventyrsbad. Se nedan, bassängen är 25 m så det går att mäta  själv och jämföra med Nannaäventyrsdel.

UmelagunNanna äventyr Umelagun

Det säger sig självt att man önskar bra somrar och då lockar bad, sol och turism på Nydala, vilket gynnar Umelagun. I dag kan Umeå simhall stänga bassänger och ha personal på Umelagun. Att stänga ett Nannabad på sommaren vore synnerligen oklokt, liksom att stänga Umelagun och minska turism.

Detta finns inte utrett och bedömt, utan skickas nu över till Fritidsnämnden/Umeå Fritid utan besked. Dvs helt bakvänt som det mesta med Nannabadplanerna. I andra städer ser man till att nya badhus/simhallar lokaliseras till utemiljöer och det som lyckas bäst är kombinationen med utebad, då ryms även turisterna (dessutom året om) med sina husbussar, husbilar och husvagnar.

Så tjänstemannaförslaget om att skjuta på Nannabad i två år räddar inte bara en mängd mindre investeringar från att skjutas upp, det ger framför allt tid att syna alla ”Tänkte inte på det”-badproblematiker som inte fick chans att uppmärksammas genom en ny detaljplan med allmänhetens insyn, inte bara trafikproblemen, växande alkoholmiljöer runt om Nannabad utan nu också den så viktiga turistfrågan, särskilt sommartid.

Samt givetvis ekonomin där driften ökat långt över tidigare politiska försäkranden och gränser.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.