Umeås Idrottsfaror löses med Sim- och Gympahus på Nolia eller på IKSU om relax, gym och äventyrsbad tas ur Nannabad. Då frigörs 150-200 mkr för investering och 10-15 mkr/år i drift.

Umeås Idrottsfaror löses med Sim- och Gympahus på Nolia eller på IKSU om relax, gym och äventyrsbad tas ur Nannabad. Då frigörs 150-200 mkr för investering och 10-15 mkr/år i drift.

SVårare än så är det inte, men samtidigt så knepigt då det är politisk irregelverk det handlar om och inte regler idrotten följer med öppen och ärlig kamp.

Men i lokaltidningarna idag säger varken Fritidsnämndens ordförande Lennart Arvidsson (V) eller v ordf Lennart Johansson (M) något om förslag på lösningar av det ”Dråpslag” som rubriken säger i helsidesreportaget.

Nanna dråpslag

Simningen i Umeå som jag följt nära sedan 1960 har alltid velat utveckla sig ihop med andra idrotter och sportanläggningar och i Badutredningen 2005/2006 sade Umeå Simsällskap och Västerbottens Simförbund tydligt att Nolialäge var det som gällde. Och för drygt ett år sedan var budskapet att man inte drev på 50-metersbassäng på Nanna utan det var ett politiskt beslut.

Problemet hela tiden har varit att även Fritidsnämnden och Umeå Fritid varit och är överkörda med ett läge man inte förordat och inte vill ha heller (har UF-tjänstemän sagt till mig och andra, men bara privat då man inte får uttala sig som anställd så länge politikens Nannabeslut gäller).

Men nedan två uttalanden idag från V-Lennart (t v) och M-Lennart (t h) kanske får dessa att bli mer lojala mot idrotterna som vill ha hallar där det gynnar sporterna bäst inte näringspolitiker, som nu vill ha simsporterna i kommersens och nöjenas läge mitt i centrum. Under deras uttlalanden hela reportaget idag.

Nanna GymnhusNanna dråpslag VK

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.