Umeås Bästa badbeslut är att utreda trafik, risker och säkerhet vid Nannabad för barn/ungdomar, därav medborgarförslag till kommunen.

Umeås Bästa badbeslut är att utreda trafik, risker och säkerhet vid Nannabad för barn/ungdomar, därav medborgarförslag till kommunen. 

Se på Umeå kommuns hemsida

http://www.umea.se/umeakommun/kommunochpolitik/kommunensorganisation/kommunfullmaktige/medborgarforslag.4.432c04a11e47141abf800025612.html

och under bilderna här.

24/2013 2013-05-02 Urban Bengtson Alla politiska nämnder i Umeå kommun, särskild för- och grundskolenämnden och fritidsnämnden gör trafikutredningar för barns och ungdomars väl och ve m a a bad på Nanna

Här ett bildcollage med hur skoleever kan gå/springa/rusa tvärs över Vasaplan (uppe t v), hur många olika platser folk ska ta sig över Skolgatan (uppe t h), slalom mellan bussar på Vasagan (nere t v) och för gående (med barnvagn också) och cyklande vid ÖK/Nygatan). Under medborgarförslaget en kartbild över trafikrisker omkring kv Nanna.

Normal
0

21

false
false
false

SV
JA
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normal tabell”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-language:JA;}

Medborgarförslag:

Att alla politiska nämnder i Umeå kommun, särskilt För- och grundskolenämnden och Fritidsnämnden, gör trafikutredningar för barns och ungdomars väl och ve m a a föreslaget BAD på kv Nanna, med speciell inriktning på barns/ungdomars "trafikströmmar" till och från Nannabad och olycksrisker därmed,  så att utredningarna blir kända för allmänheten, Umeå föreningsråd och bad- och simsportsföreningar att yttra sig över och Kommunfullmäktige likaså.

Bakgrund:

2005/2006 presenterades Badutredningen BADUM, där remisser ingavs av bl a För- och Grundskoleförvaltningen och simklubbar/simförbund med yttranden kring olika lägen av ny bad- och simanläggning.

2011 avbröt Umeå kommun en pågående detaljplanering där trafikutredningar skulle göras och barns/ungdomars säkerhet uppmärksammas enligt FN:s Barnkonvention.

2012 beslöt en majoritet i Byggnadsnämnden i Umeå kommun att använda sig av 1948 års detaljplan för att skynda på planeringen (och för att slippa överklagningar från allmänheten, dvs trixa sig förbi öppenhet och insyn, enl påpekande från minoriteten) och därmed inte behöva göra detaljplaners trafikutredningar härmed.

En frivillig utredning utlovades, men har inte redovisats utåt till allmänheten. Därför är det för Umeå kommun i allmänhet och barn/ungdomar i synnerhet viktigt och nödvändigt att ovan föreslagna trafikutredningar görs och det skyndsamt.

Under tiden får en paus/timeout tas i nuvarande planeringsprocess tills yttranden från allmänhet och föreningar inkommit och till slut Kommunfullmäktige tagit sin ställning här.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.