Umeå Bästa bad-utrymningsvägar finns ej i Nannabad utan de sämsta – så utrym Nanna!

Umeå Bästa bad-utrymningsvägar finns ej i Nannabad utan de sämsta – så utrym Nanna!

Det är en uppmaning till Umeås politiker när ni ska syna ritningarna i projekteringen på Nannakvarteret.

Utrymningsvägarna har nämligen inte synats, eller synts f ö, för alla de ritningsförslag som valsat runt, även upp några våningar (hur hade utrymningen sett ut då och fungerat, man är ju ganska avklädd i badhus/simhallar).

Hur ska utrymningen ske med senaste ritningen, den som är nedan t h som nu det kommunala badbolaget har? För 50:a-simmare finns en vägg ut, den mot Nygatan och bilar till och från P-huset Nanna, där en utrymning blir rakt in i trafiken.

Äventyrsdelen vätter också lika illa till, eller värre då det är två ut- och infarter till P-huset. (I de privata aktörernas förslag som umepolitikerna stoppade, här t v, hamnar utrymning också ut i trafik, men där finns fler vägar/väggar för badande/simmande.)

Idag på Umeå simhall utrymmer man mot stora grsäytor och stor grusplan samt utan biltrafik (utom vid arrangemang på Gammliavallen). IKSU:s simhall har friare utrymmningsyta liksom i Holmsund, Hörnefors och Sävar för simhallarna där.

Tänkte inte på det, är ett känt uttryck av komikern Peter Dalle i sitt omöjliga uppfinnande. Och "tänkte inte på det" börjar bli vanligare i de allt omöjligare Nannabadplanerna, nu med besvärlig utrymning.

Så därför finns ytterligare två argument för att utrymma hela Nannabadet från kvarteret där.

Det ena är "tänkte inte på det" rent allmänt, då det säkert dyker upp fler brister.

Det andra är just den allvarliga utrymningsproblematiken. Känns inte den trygg och säker, skapar den oro som påverkar besökande, samt även föräldrar och mor- och farföräldrar för sina badande/simmande barn/barnbarn.

Vill Umeås ansvariga politiker ta ansvaret här?

Om så är beslutet enkelt, avbryt dagens Nannabadplaner!

Alla andra lägen i Umeå är bättre än denna "omöjliga" bad tomt.

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.