Umeås Bästa utmaningsrätt är för alternativ till Nannabad som Alliansen bör gilla

 Umeås Bästa utmaningsrätt är för alternativ till Nannabad som Alliansen bör gilla. Så här skrev de fyra Allianspartiernas gruppledare, Anders Ågren (M), Britt-Marie Lövgren (FP), Mattias Larsson (C) och Veronica Kerr (KD) i debattinlägg i VK förra året, 15/2 2011:

Runt om i landet prövas nu också möjligheten för privata företag att ”utmana” kommunal verksamhet på upphandling – även kallad utmaningsrätt. Idag är det 22 kommuner som har infört den här möjligheten och ytterligare 10 kommuner är på gång. Utmaningsrätten fungerar som sådan att den som vill bedriva en verksamhet åt kommunen på entreprenad – privata företag eller kommunanställd personal som vill ha en annan driftsform – har rätt att utmana den kommunala verksamheten genom en konkret upphandling. Syftet med utmaningsrätten är att pröva verksamheter som bedrivs av kommunen, såväl kostnads- som kvalitetsmässigt. Den största vinsten är att anställda och företag kan bidra till att verksamheten utvecklas på ett ännu bättre sätt.

Så, då ska väl tre av er, Ågren, Lövgren och Larsson, som är med i nya Umeå Badbolag AB:s styrelse se  positivt på att någon/några företag får möjlighet att utmana i planering av ny bad- och simanläggning. Om Kerr och KD säger ja liksom Miljöpartiet och Arbetarpartiet är med blir det majoritet i kommunfullmäktige. 

Här är tre alternativa lägen som företag kan få bättre ekonomi för badhus/simhall/simarena än Nannabad, då dessa lägen har redan bad som kan byggas ihop med. Då sparas i investering och i drift jämfört med ensamt bad mitt i stan. Lägena är

1. Holmsunds simhall med 25:a och äventyrsdel, inomhus

2. Nydala med utebad Umelagun (både äventyrs del och 25:a)

3. IKSU simhall med 25:a och undervisningsbassäng. 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.