Långbänkar

Vid onsdagens kommunfullmäktige i Rundvik citerades utdrag ur min blogg av centerpartiets ledamöter. Jag är tacksam för att mina skriverier väcker så många läsares intresse. Däremot tycker jag att det vore bra om hela bloggen citerades och inte bara något ord. Jag funderar om vi inte skall lägga upp min blogg som information i kommunfullmäktige så att ledamöterna kan läsa hela textmassan. Lösrykta ord ger aldrig hela sanningen.

Kommunen saknar ekonomi för att ha alla den verksamhet som man har i dag. Barn och utbildningsnämnden har under flera år haft en ekonomi som inte gått ihop med. Detta har medfört stora underskott. Kommunstyrelsen har  vid budgetfullmäktige lagt ut alla pengar som kommunen fått i statsbidrag, skatteintäkter och avgifter till nämnderna. Kommunfullmäktige har så beslutat. Revisionsrapporten från Komrev i kommunfullmäktige i mars påpekade också att kommunen hade för stora underskott och att åtgärder måste vidtas. Allt enligt kommunallagen.

Ingemar Sandström (c)  återremiss innebär att  nya utredningar skall göras  på nämnderna via en extern genomlysning.  Hans förslag innebär att kommunen inte kan genomföra förändringar de första åren samt att underskotten fortsätter växa samt  att kostnaderna för en extern genomlysning kommer att kosta 100.000 tusentals kronor samt ta flera år.

Jag citerar Ingemar Sandströms (c) återremiss. "Att fullmäktiges ledamöter skall kunna ta del av konsekvenserna av samtliga sparförslag  som har lagts fram, och inte enbart som i nuläget en enda inriktning, d.v.s att lägga ner byskolorna. De förväntade  förslagen bör göras efter en extern genomlysning av hela nämndernas verksamhet och ekonomiska transaktioner

 Till sist önskar jag en trevlig Pingst till ER alla

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.