Det går framåt

I veckan besökte jag transportkonferensen på Olofsfors. Arrangörer var Handelskammaren i Västerbotten och Mittsverige. Här fanns  företrädare för skogs- och järnvägstransporter,  infrastrukturföreträdare samt Green Cargo och Bilfrakt. Över 40-talet besökare fick möjlighet att ställa frågor och få se det senaste i ny teknik som nu möjliggör transporterna från skog till kund snabba och effektiva. Jag ställde frågan om Godstrafiken skulle kunna trafikeras på Botniabanan och fick svaret att det var helt möjligt. Bra tycker jag eftersom kommunen och SCA har ideér om en lastningsplats och ett industrispår i Rundvik.

Trafikverket redovisade från Region Mitt där äntligen Ådalsbanan (stoppklossen) i järnvägstrafiken från Norr skall vara klar och invigas i augusti detta år.Ett stort tack till Handelskammrarna i Västerbotten och Mittsverige för ett intressant transportmöte.

Bra godstransporter är en överlevnadsfråga för Norrlande näringsliv.

På bild ses Jan Bergmark utdela Handelskammrarnas pris till en av föreläsarna.

 

I veckan fick jag tidningen Dagen av Pingstförsamlingen i Nordmaling. Tusen tack .I tidningen finns säkert visdom som är bra att ta lärdom av.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.