Hörnsut och Hörnsin

Det är ett gammalt begrepp från industrin i Rundvik vilket innebar att när någon slutade på arbetsplatsen förväntades det att personen "hörnsade ut sig". Med andra ord bjöd på fika. När någon började så "hörnsade personen in sig" alltså bjöd på fika.

I dag på kommunstyrelsen kom vi att diskutera dessa aktuella begrepp. Nuvarande kommunstyrelseordföranden skall snart "hörnsa ut sig" och "den nya skall hörnsa in sig" det inenbär att båda två skall bjuda på fika. Att bli invald eller utvald innebär ansvar och förplikterser bla  "fikaplikt".

Vid dagens sammanträde lade vi Socialdemokrater och vänsterpartiet vårt budgetförslag som nu skall  antas i kommunfullmäkgtige den 29 november. Vi föreslog att Socialnämnden skulle få en miljon ytterligare till sin verksamhet så även Barn och Utbildningsnämnden. Detta gjorde vi genom att omflördela pengar från kommunstyrelsens verksamhetsområde. Tyvärr konstaterar jag att nämndernas behov och önskelistor ändå inte uppfyllts. Glädjande var att även de borgerliga partierna antog vårt budgetförslag. Vi utökade investeringsbudgeten med sex miljoner kornor för steg 1 byggande av särskilt boende (äldreomsorgen) som skall kommaigång 2011.

Tyvärr tvingades vi återremitera Socialnämden och Barn och Utbuildningsnämndens investeringsbudget därför  att politisk beredning av förslagen fattades. Detta innebär att en kommunstyrelsen måste ha ett extra sammanträde  innan kommunfullmäktige den 29 november.

 Nu undrar jag vilka bullar jag skall baka inflör "inhörnsningen" 30 november? Förslag mottages med tacksamhet.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.