Ruttna gröna äpplen

I min och Anderssons trädgård har vi äppelträd. Det händer alltför ofta att dessa gröna äpplen ramlar ner under träden och när de legat några dygn ser de fortfarande fina och gröna ut men om du plockar dom och skär isär dom så ser du att de har ruttnat inuti.

Jag anser att centerpartiets personalpolitik här i Nordmaling liknar mina gröna ruttna frukter.

Under de senaste två åren åren har sju personer fått lämna sina anställningar i kommunen. Av dessa sju hade sex  någon form av chefsställning. Att det kostat skattebetalarna pengar förstår vi alla. Men det senaste utspelet som kommunalrådet gör över att en person pensionerat sig tycker jag är ruttet. Visst kan det vara bra med en öppen debatt om personalpolitiken men då skall det väl gälla alla de personer som inte  passar kommunledningen dvs även  dom här övriga fem. Dessutom sätts det i system att ta in personer som finns på den äppelgröna politiska skalan. Jag anser att personalrekrytering skall ske genom både extern och intern annonsering. Här finns tydligen en ny syn på hur kommunen skall rekrytera. Låt mig nämna några exempel Byggnadsingengör och förvaltnignschef för Barn och Utbildningvsverksamheten. Kommer dessa tjänster att utannonseras offentligt ?

Jag fruktar att nepotismen slagi ut i full blom hos kommunledningen. Detta samtidigt som allt fler både via e-post och telefon säger sig vara trakasserade och hotade och att de inte törs sägs ifrån för att de är rädda……………. Kanske att mista jobben.

Kommunalrådet talar vitt och brett om förtroende. Vilkas förtroenden kan man fråga sig. Han är ett dåligt exempel på förtroende. I Nordmalings kommun har det av praxis varit så att både personal och politiker lämnar in uppgifter på var de gjort och tidsrapport annars får vi inte ut kommunal ersättning. Kommunalrådet har meddelat att han aldrig kommer att lämna in några uppgifter. Han anser att han står över oss alla andra. Att han sen skall reglera både sjukdom och frånvaro anser han sig kunna strunta i.  Något som han meddelat i kommunfullmäktige. Han har egna regler, regler som han själv skapat. Jag tycker han skall passa sig för att tala om förtroende. Att sedan den borgerliga oppositionen under förra mandatperioden granskade mina arbetsdagar och timmar och tyckte det var självklart att jag skulle kunna redovisa  tycks dom nu ha glömt.

Jag tror fortfarande att ärlighet varar längst något som kommer att drabba de som nu sätter nepotismen i första rummet

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.