Antik-loppis och Bondens marknad

Denna dag har jag varit på upptäktsfärd. Jag började med Bondens maknad här i Nordmaling. En rökt sik med tunnbröd blev inköpt. En äldre herre försökte "dyrka upp piset" men blev snabbt "avsnoppad" av en dam som också hon köpte fisk. Mest nöjd var nog försäljaren  som faktiskt har fasta priser, bra tycker jag.

När jag kom hem ringde jag vänninan. Vad gör du sa hon? Inget särskilt blev svaret. Andersson har lagt arbetspass för  oss båda här hemma sa jag. Strunta i det sa vänninan jag är på antik-loppis i Nordsjö. Det finns hur mycket prylar som helst, kom hit. Finns det tjur-skällor sa jag. OM svarade vänninan. Kan vi inte åka på antik-loppis sa jag till Andersson. Du har allt du behöver blev svaret. Men se kan väl inte skada sa jag. Snälla vänninan vill visa på allt som denna dag finns att se i Nordsjö. Kan vi inte åka. Efter diskussion åkte jag, Andersson och Lille Boy iväg till Nordsjö. Vi hann precis komma dit innan vänninan och hennes syster skulle åka iväg.

Vi går en runda till sa dom för å visa dig. Snällt eller hur? Faktum är ju att sex par ögon ser mera än två eller hur.Jag stannar vid bilen tillsammans med Lille Boy sa Andersson.

Det fanns många saker och jag köpte en gammeldags nåldyna. Tänkte väl att du kunde behöva den sa vänninan till ditt nya syrum. Efter att ha gått runt ett tag och bedskådat alla grejer så hittade jag en soffa. Brun, tung utsirningar på träet och röda blommor i tyget.

Visst var det så att vi skulle byta ut kökssoffan tänkte jag, men vad tycker Andersson. Snälla älskling kom å se jag har hittat ett fynd ropade jag till honom. Vi har faktiskt fullt sa han och inte kan vi ta någon soffa. Det fixar sig sa försäljaren jag kör ner den till Er i Nordmaling. Den skulle göra sig bra tycker jag, lite dystra möbler i dessa dystra tider skadar inte sa jag. Jag köper inte soffor för konjunkturens skull sa Andersson. Men kvinnans list övergår mannens förstånd eller hur? Så det blev köp och fika på Antik-loppis

Så en kökssoffa från gamla tider och den levereras till oss på tisdag till veckan.

Nog är det billigare att besöka skogen i Rönnholm och se dess konst sa Andersson när vi åkte hem. Men inte kan vi lägga ikull oss på den Rönnholmsbjörken sa jag men på loppis-soffan. Förväntningarna är stora……..

Bilden visar skogens egna skulpturer i Rönnholm och inte går det att ligga på den där björken eller hur?

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.