Kvinnofrid

Kvinnofrid är mycket mera än ett ord. Det är tryggheten, demokratin och inflytande för alla. Livet blir sällan sig likt igen för den som som tvingats uppleva våld i sitt egt hem. Stora ansträngningar krävs för att komma vidare i livet. Ett gott stöd från omgivningen är ofta det som betyder allra mest men ibland  behövs ändå mera. Här har samhället en stor och viktig roll för att hjälpa.

2005 beslutade Handels S-fackklubb, kommunal och ABF att  engagera sig i denna fråga. Vi  tjejer kände Elisabet Persson som blev brutalt dödad.  Vi beslöt att samla pengar för att kunna ge kvinnor i Nordmalings kommun möjlighet till hjälp. Engagemanget bland kommunborna var stort och vi beslutade att blida en fond av de ekonomiska bidragen som skänktes. Ur denna fond skulle penningabidrag ges till kvinnor som behövde stöd och hjälp. Kvinnor skulle kunna söka pengar. Fondens medel skulle inte ersätta de resurser som socialförvaltningen, kommun och myndigheter skall ge kvinnor  enligt lagstiftning.

Jag är glad att det finns engagerade kvinnor som vill starta upp verksamhet inom detta område. I våras ansökte ABF och enagerade kvinnor pengar till ett projekt från Elisabeth Persons fond. En ansökan skickades in till socialförvaltningen i Nordmalings kommun som är den om förvaltar minnesfonden. Tyvärr har inget beslut om projektet getts de sökande, detta trots att närmare ett halvår gått.  Frågor har ställts men svaren verkar "försvinna" till olika beslutsfattare. Detta gör mig förvånad!

Jag har talat med kvinnorna som samlade pengar till Elisabet Perssons minnesfond. De anser att det aktuella projektet självklart skall få resurser för att påbörja stödet för kampen kvinnofrid. Om Socialförvaltningen inte vill ge möjlighet till projet kommer vi som samlade pengarna och bildade Elisabet Perssons minnesfond att lyfta hur socialförvaltningen förvaltar de pengar som medborgarna skänkt.

Vill vill påminna om att valet är ditt! Jag vill ha en kommun där alla känner sig trygga

  • På arbetdsplatsen
  • I hemmet
  • På arbetsplatsen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.