En liten tur i lingonbacken

Rött hår och röda lingon då går man nog säker både för djur och jägare. En liten skogsinventering i lingonlandet tycker både jag och Lille Boy är OK. Lille Boy tycker att lingon-jakt är bättre än blåbärs eftersom terrängen är mindre risig.
Appropå risig. Igår besökte jag Tallbackens äldreboende här i Nordmaling. Ett äldreboende som nu brottas med både ett beslut om konkurrensutsättning och neddragning av tjänster inom vården. Jag konstaterar att många bland personalen mår risigt. Inte undra på. Jag tycker det är förunderligt att ett boende som skall ut på enteprenad först skall reduceras på personal. Är det en anpassning till en tilltänkt entrepenör eller? Ett är säkert arbetsmiljön har blivit sämre med alla dessa beslut. Dessutom saknas konsekvensbeskrivningar. Något som för om åren varit en självklarhet, inte minst för de borgerliga partierna i opposition. Det är konstigt att det mästa förändras eller hur? I veckan när vi hade första sammanträdet, med anledning av föreningsbidragsreglementet blev jag ånyå förvånad. De borgerliga ledamöterna tog upp vikten av att kommunen gör en fotbollsplan i konstgräs. Nog måste jag ta mig för pannan. Nu har tydligen ’vinden vänt’, men var den är på väg återstår att se. När vi socialister förslog konstgräs 2007 röstades förslaget ner av en enig borgerlighet i kommunfullmäktige. Nu tog deras ledamöter upp att kommunen bör ger bidrag till träningmatcher i Hörnefors eller Umeå där det finns konstgräs, alternativ att kommunen anlägger en konstgräsplan. Är detta trovärdigt? Jag menar svängarna som går fort, från ena året till andra. Få se om vårt gamla förslag återkommer i kommunfullmäktige.
Jag har hämtat material inför vigseln i morgon. Ett är säkert kommunens sekrterare gör ett fantastiskt fint vigselbevis. Jag blir nästa sugen på att gifta om mig. Självklart med Andersson. Lördagens brudparet har tillbringat veckan i älgskogen så dom är nog ’alerta’ och ’upphetsade’. Jag hoppas att vädergudarna är med dom där de bland skördemarkandens alla grönsaker och nyttigheter skall bli brudpar, som skall lova kyssar, tro och kärlek. Ett är säkert har dom brottats med skogarnas konung, så klarar dom säkert av fru Anderssons vigsel också

En kommentar

  1. vän och lätt röhårig

    Ja Ulla-Maj visst är det bedrövligt vad borgarna gör i denna kommun. Cheferna gör ju också en del konstiga saker och personalen på Tallbacken mår nog ganska ”tjyvtjockt” skulle jag tro. Du och fler med dej måste se till att hjälpa dom ur detta. Vi litar på dej.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.