Rött är Rätt även denna gång.

Höjdpunkten i veckan som gått var besöket hos frissan i Rundvik. Jag faschineras alltid över alla grejor hon har. Där finns bland annat fina frisyr-böcker, sprayer, hårfärger, olika mousser. Att se i hennes frisyr-böcker är en ’happening’ där finns alltid mycket vackra kvinnor i alla åldrar. Det är bara att välja och hoppas att man kan likna förebliden i boken en liten smula. Jag har sett ur kommande frisyr. Långt stripigt med tuppkam allt i rött och svart som vanligt. Jag menar färgen. Tid är bokad i oktober. Men till dess så är allt som vanligt. Alltså, även denna gång är jag röd med svart boten. Mina släktingar är glada över att dom känner igen mig och famlijen tycker att rött är rätt.
Att det tar tid för mig hos frissan är självklart. Först blekning, dubbla plasthuvor varav en med små hål i. Sedan värmehuvan i 30 minuter. Därefter tvätt och sedan upprullning. Hela proseduren avslutas med värmehuva och frisyrkamning.
När jag kommer hem säger Andersson nu är du dig lik, tack och lov. Men vad kostar kalaset.
Kvällen är räddad. Vi diskuetrar och slår vad om vad frisse-klaset kostar. Att jämföra med gubbars tid hos frisören förstår vi alla är helt ’befängt’
Jag konstaterar ’utan kvinnor stannar Sverige’ och va trist vi kvinnor skulle se ut om vi inte hade möjligheten att besöka en ’fixar-frissa’någon gång. Min frissa är välkänd. När jag åker här och var i Sverige så frågar kvinnor var har du fixat din fantastiska hårfärg. Svaret är enkelt. ’hos min frissa i Rundvik’.

En kommentar

  1. kompis

    Vi har ju samma frissa och det är klart att det tar tid för hon gör som alla borde göra. Jäktar inte. Därför är man alltid nöjd då man kommer ut. Hoppas att snart få se dej och ditt läckra hår.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.