Att referera till traktorer i teve,

Det blev ingen debut i Obbola i afton. 

 

Det kommer tyvärr inte heller bli någon debut i den grönfärgade Obbola-tröjan för mig det här året. 

 

Precis när jag plockat ihop mina Copa Mundial, mina benskydd, mina benskyddshållare och mina värmemammelucker på Gammlia vid halv-sex-snåret så fick jag ett samtal från Obbola-tränaren "Bertan" där han förklarade att jag inte fick spela. 

 

Jag är ju nämligen på något halvtrassligt sätt redan utlånad från GIF Sundsvall till UFC och får därmed inte bli utlånad vidare till Obbola. 

 

… men vem vet; nästa år kanske jag får göra Obboladebut. Jag har hört av UFC-källor som spelat med Obbola att de har en kyl full med diverse smäckra dryckjomer – Vitamin Well och Red Bull bland annat – samt en glassfrys från vilka spelarna efter match kan stilla sitt sockersug. Detta då "Bertan" tydligen arbetar inom snaskindustrin. 

 

Lön i form av glass och dryckjom är ju bara marginellt trassligare än den inkomst jag ståtar med i år som låtsasfotbollsproffs. 

 

Vi får se. 

 

Nu blev det träning istället. Lite snabbhetsträning, lite spänstträning följt av en passningsövning och spel…

 

… och, tja, det behövs ju knappast tilläggas; men eftersom det var UFC-träning och Erik Lundström, teveprofil och fotbollsspelare (i den ordningen), var där så var även delar av det västerbottniska mediedrevet där. 

 

Idag var det SVT och Västerbottensnytts tur att ge Lundström ännu lite mer tid framför kameran. Eller "air time", som medievane Lundström numera kallar det. 

 

Han hade tydligen kläckt ur sig något om att årets UFC-lag "var som en traktor". 

 

En formulering som Lundström efter intervjun var orolig över. Han var rädd att den skulle låta bonnig. Som om han just klivit ut från logen i Täfteå, även om han som tur var inte specificerade traktorn och sa nåt i stil med "vi e’ ju som na’ jävla traktor i år, hä’ e’ som en Valmet sex-två-nolla mä’ dubbla förgasare". 

 

(Det här är en blogg där vi tar oss tid att googla traktormodeller en stund bara för att landa något halvmesyr till skämt. Och vi vill ju inte framstå som okunniga inför eventuella Täfteå- och Sörmjöle-läsare)

 

Men bara att referera till en traktor kan räcka en bra bit. 

 

Jag följde kvällens lokala 22.15-sändning slaviskt – men inlägget var inte med i den sändningen. 

 

I egenskap av chef över teveprofilen Erik Lundströms promotionstab ber jag om att få återkomma. 

 

Etiketter: , ,

6 kommentarer

  1. Tony

    Hade det inte varit snyggt om det hade uppdagats först efter ett antal matcher följt av poängavdrag och sedemera nedflyttning?

  2. Christer W

    Man får inte ha startat i matchen innan för att få spela med sitt farmarlag. Matcher man är avstängd ifrån räknas inte. Oavsett avtalet mellan UFC och Giffarna var du inte behörig att spela igår, för visst startade mot Dalkurd och bar avstängd mot Syrianska?

  3. Erik Löfgren

    Svar till Christer W (2011-06-02 09:04)
    Helt säker på det? Nu var det hur som helst så att jag aldrig, hur petad jag än kommer att bli framöver i UFC, kommer att få spela med Obbola av i inlägget nämnda anledning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.