Thomas Hartman

Mäter twittande politiker rätt sak?

NYA MEDIA. Jag läser på politikerbloggen om initiativet twixdagen från skaparna av almedalsbloggen.

Magnus Ljungkvist får frågan om riksdagsledamöterna orkar hålla ut och fortsätta mikroblogga?

– Som jag ser det är det deras jobb att kommunicera med väljare. Den politiker som väljer bort det gör det svårare för sig själv att bli omvald.

Tanken att samla riksdagsledamöternas twittrande är väl jättebra. Det finns en enorm sprängkraft i olika sociala nätverk och i att bryta upp nya informationsströmmar. Men att twitterflöden skulle vara en grund för att utvärdera sina förtroendevaldas sätt att fullgöra sitt förtroendeuppdrag är nog en radikal förenkling.


I vilket sammanhang ska vi utvärdera den riksdagsledamot som inte känner för att skriva inlägg om att han ska gå till tandläkaren, att han ska på fest eller kulinariska detaljer om familjens matvanor?

Jag (som knappast är teknikfientlig) vill mitt i all denna informationsstress slå ett slag för värdet av den eftertänksamma politiska reflektionen. Twixdagen är bra men det kvittrande den mäter har knappast någon automatisk korrelation till kvaliteten på det politiska arbetet.

Varför låtsas som det?

THOMAS HARTMAN

3 kommentarer

  1. Jan N

    Enkelt, det är mätbart.
    Ännu enfaldigare än att jämföra riksdagsmäns effektivitet i antalet motioner.

    Har du tid för ett skolbesök snart?

  2. Thomas Hartman

    Vi är överens min herre! Vi borde boka en tid exempelvis om någon vecka. Maila mig på thomas (snabel) socialdemocracy.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.